Billund Centret skal renoveres og ombygges. Foto: Billund Kommune.
Billund Centret skal renoveres og ombygges. Foto: Billund Kommune.

Billund Centret fra 1973 skal renoveres og ombygges. Projektet skulle efter planen være gået i gang nu, men en teknisk udfordring betyder, at det bliver skubbet til september. Det skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

– Nogle gange kan der desværre opstå tekniske udfordringer. I dette tilfælde betyder det, at ombygningen bliver skubbet i 10 uger. Det er til gengæld positivt, at vi på trods af den tekniske udfordring alligevel relativt hurtigt kan komme i gang med ombygningen, udtaler områdechef for Teknik & Miljø i Billund Kommune, Bo Schjødt Andersen.

Det er tekniske udfordringer i et udbudssystem som betyder, at ombygningen bliver udskudt.

Billund Kommune har efter anbefaling fra en advokat besluttet, at byggefirmaerne skal sende deres bud på ny.

Borgerservice i Billund skulle have været midlertidigt lukket nu, men det bliver også skubbet. Derfor holder Borgerservice åbent som vanligt fra nu, og frem til ombygningen går i gang. Dog er der lukket i forbindelse med sommerferie i uge 29, 30 og 31.

Efter planen bliver Billund Centret indviet på ny i juni 2024. Centret ligger få hundrede meter fra det nye Billund Butikstorv og med kort afstand til en kommende, ny bydel ved travbanen. Ifølge Billund Kommune har centret derfor en vigtig beliggenhed i forhold til at binde byen sammen.

Projektet er desuden en del af helhedsplanen Billund Byvision, hvor sigtet er at skabe en mangfoldig by, der er indrettet med fokus på, at børn og voksne kan “leve, lege og lære” i bymidten.

Tidligere har Billund Kommune og Kirkbi til sammen afsat 30 millioner kroner renoveringen af Billund Centret.