Kronløbsøens undersøiske parkeringskælder åbner. Foto: By & Havn.
Kronløbsøens undersøiske parkeringskælder åbner. Foto: By & Havn.

Byggeriet af de 233 boliger på Kronløbsøen er i fuld gang, men den undersøiske parkeringskælder nærmere sig allerede åbning. Den står således klar til at tage imod biler den 4. juli, oplyser By & Havn. Og den får plads til intet mindre en 1.100 biler fordelt på tre dæk.

– Men selvom det er stort anlæg, syner det ikke af noget, når man går rundt i bydelen, fordi det ligger under vand, og det betyder jo, at vi i stedet kan bruge pladsen til brygger langs vandet, bredde cykelstier, byrum og andet, der skaber liv i kvarteret, udtaler Anne Skovbro, der er administrerende direktør i By & Havn.

Derfor opsættes der i efteråret 40 ladestandere i p-anlægget, og flere vil komme til i takt med at efterspørgslen stiger. I alt er der trukket strøm og gjort klar til 500 el-biler i parkeringskælderen ved Kronløbsøen.

Parkeringskælderen har 1.100 parkeringspladser i alt, hvoraf By & Havn ejer de tre nederste dæk med 1.000 parkeringspladser. De vil indgå i parkeringspuljen for resten for Nordhavn, skriver By & Havn.

Bag byggeriet af hele Kronløbsøen står selskabet Kronløbsøen Projekt P/S, der er ejet af By & Havn (50 procent), Pension Danmark (40 procent) og Nordkranen (10 procent).