Nye kunstgræsbaner oven på DGI Byens parkeringshus er nu klar til at blive taget i brug. Foto: DGI Byen.
Nye kunstgræsbaner oven på DGI Byens parkeringshus er nu klar til at blive taget i brug. Foto: DGI Byen.

Det er ikke altid nok at tænke ud af boksen, men også oven på, når der skal findes arealer til nye fritidsfaciliteter, lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns kultur- og fritidsborgmester, Mia Nyegaard (R).

Anledningen er, at tre nye, såkaldte “3v3-kunstgræsbaner” indvies onsdag den 24. maj. De er blevet etableret oven på taget af DGI Byens parkeringshus på Vesterbro.

Banerne er en del af Brobold, en forening bestående af tre foreninger, som har til formål at bringe foreningslivet tættere på københavnerne. Og det er altså ikke nemt i de tætbebyggede brokvarterer, hvor der ikke er mange arealer ledige i terræn.

– Det gælder specielt på Vesterbro, hvor pladsen i forvejen er trang. Derfor er det godt, at der nu kommer en ny mulighed for både at bevæge sig og være en del af et aktivt foreningsliv på toppen af p-huset. Brobold bygger bro til aktive fællesskaber, som flere på Vesterbro nu kan være en del af, siger Mia Nyegaard.

Michael Stensbøl, administrerende direktør i DGI Byen, ser også frem til at byde københavnerne velkommen på taget af parkeringshuset.

– Ligesom Brobold hylder vi i DGI Byen foreningslivet, aktive fællesskaber og bevægelse. Vi er derfor meget glade for at indgå som samarbejdspartner med Københavns Kommune og fodboldklubberne i Brobold omkring dette fine initiativ, siger han.

I Vesterbros lokale fodboldklub BK Vestia, der er en del af Brobold, ser formanden også frem til at tage banerne i brug.

– Indvielsen af de nye baner er godt nyt for en forening som BK Vestia og for Brobold-foreningen. Vi arbejder for at skabe øget sundhed, trivsel og forbundethed, og det kan vi nu gøre for endnu flere københavnere – store som små. Især ser vi frem til at tilbyde mere boldleg i byrummet for børn og unge, der har brug for faciliteter tættere på deres hverdag, siger Bo Kousgaard, formand i BK Vestia.

Når der ikke er Brobold- eller foreningsaktiviteter på banerne, kan de bookes via DGI Byens hjemmeside.

Indvielsen finder sted onsdag den 24. maj klokken 15, hvor kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) indvier de nye faciliteter med en bold. Pressen er velkommen.

Om nye kunstgræsbaner i København

  • I Københavns Kommunes budget for 2020 blev der afsat godt 10 millioner kroner til anlæggelse af otte Broboldbaner i byrummet.
  • Banerne på taget af DGI Byens parkeringshus er tre baner på hver 200 kvadratmeter (20 x 10 meter). Banerne er udstyret med bander på langsiderne og adskilt af net i enderne.
  • Brobold er en forening bestående af tre københavnske foreninger: BK Skjold, BK Vestia og Nørrebro United. Gennem nye mindre faciliteter i byrummene i Københavns brokvarterer og Indre By vil Brobold skabe foreningsaktivitet for de mennesker, som bor tæt på de nye byrumsfaciliteter.