Lægehus i Odder omdannes til 32 seniorboliger

Det tidligere lægehus på Torvald Køhlsvej i Odder skal erstattes af et etagebyggeri med 32 lejligheder, der er målrettet mod aldersgruppen 55+.

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Odder Kommune har netop sendt et lokalplanforslag for det tidligere lægehus på Torvald Køhlsvej 29 i 11 ugers offentlig høring.

Lokalplanforslaget skal gøre det muligt at erstatte lægehuset med 32 lejligheder med to-fire værelser. Projektet har været i en forudgående høring, og i den forbindelse er højden på det planlagte byggeri blevet skåret ned fra fem til fire etager.

– Det, at vi nu endnu engang sætter gang i et lejlighedskompleks, som der jo er en stor efterspørgsel efter, synes jeg er rigtigt fint, sagde formand for Udvalget for Klima og Plan, Kresten Bjerre (R), på kommunalbestyrelsesmødet.

Projektet omfatter 3.200 kvadratmeter byggeri, og skitserne til projektet er tegnet af AP Arkitekter.

Byggeriet på den 5.400 kvadratmeter store grund vil ligge parallelt med Torvald Køhlsvej. Bebyggelsen udformes som en “terrasseret etageejendom”, der falder fra fire etager mod nord til en etage mod syd, fremgår det af et notat fra kommunen.

Boligerne i stueetagen får private haverum, der går over til et mere fælles haverum, mens boligerne på de øvre etager alle udstyres med en terrasse eller en altan, der vender ind mod det fælles haverum eller ud mod Thorvald Køhlsvej.

Ejendommen ejes af den lokale ejendomsudvikler Jon Christiansen, som gennem JC Ejendomme overtog den i en selskabshandel i april 2022.