LM Byg afleverer ny energicentral til Hofor før tid

Råhusentreprenøren LM Byg har lagt sidste hånd på byggeriet af Hofors nye energicentral i København. Som hovedentreprenør på projektet har LM Byg håndteret alle aspekter af byggeriet, fra opførsel af råhus til montering af facader, og klargøring til en kompleks teknisk løsning.

Med ambitionen om at forsyne Nordhavns mange nyopførte boliger og erhvervsdomiciler med fjernkøl- og varme har Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, valgt at opføre en ny energicentral på Sundkrogsgade.

Den ny central skal både indeholde fjernkøleanlæg og Hofors foreløbigt største varmepumpe samt transformerrum, tavlerum, lagerrum, WC og vareelevator. For at optage mindst muligt plads i bybilledet fordeler den ny central sig over et grundplan på 1.152 kvadratmeter, strækker sig 14,5 meter op i luften og fordeler sig over tre etager.

LM Byg har både varetaget selve opførslen af råhus samt afsluttende arbejder med facademontering på den 2.304 kvadratmeter store konstruktion. LM Byg har blandt andet in-situ-støbt centralens fundamenter, etagedæk og bærende bjælker, og har også benyttet sig af betonelementer til vægge samt etableret en stålkonstruktion med lette sandwichelementer på første sal.

Det lukkede råhus står nu klar til at håndtere komplekse tekniske installationer og anlæg, og til den sidste klargøring inden anlægget kan sættes i drift.

Energicentralen ligger for enden af et kommende grønt område, Kranparken, og for at bygningen harmonerer med omgivelserne, har LM Byg også haft til opgave at montere facadeklinker og skærmtegl i varme, brunlige og changerende nuancer.

LM Byg afleverer ny energicentral til Hofor før tid. Foto: PR.
LM Byg afleverer ny energicentral til Hofor før tid. Foto: PR.

Den nederste del af facaden er desuden blevet beklædt med trælammeller, som er blevet pyntet med et væld af grønne planter.

– Vi er utrolig glade for det endelige resultat. LM Byg har været en seriøs og professionel partner gennem forløbet, og har leveret en indsats, og et færdigt byggeri, af høj kvalitet og til tiden. Nu glæder vi os til at komme videre med de tekniske arbejder, så vores nye energicentral kan sættes i drift, siger projektchef i Hofor, Torben Hald.

For at skabe det bedst mulige forløb har LM Byg løbende holdt evalueringsmøder og forventningsafstemt i fællesskab med Hofor, projektets ingeniør, Cowi, og arkitekten Gottlieb Paludan Arkitekter. Gennem samarbejde med bygherre har både byggeri og delafleveringer kunne påbegyndes før tid.