Logistikområde i Horsens vokser med flere projekter

I januar sætter projekt- og ejendomsudviklingsvirksomheden Mortensen gang i byggeriet af en 10.000 kvadratmeter logistikejendom på Mossvej 14 i Horsens.

Logistik- og erhvervsområdet i Horsens Vest er i stor udvikling, og nu opføres endnu en logistikejendom i Erhvervspark Vega på Mossvej. Ejendommen opføres på cirka halvdelen af den 36.000 kvadratmeter store grund og omfatter 10.000 kvadratmeter lager, 500 kvadratmeter kontor og 2.500 kvadratmeter overdækning.

Det skriver projekt- og ejendomsudviklingsvirksomheden Mortensen i en pressemeddelelse.

I starten af oktober kunne Mortensen offentliggøre nyheden om opførelsen af en 28.000 kvadratmeter stor logistikterminal på nabogrunden Mossvej 16-18. Dermed har Mortensen nu præsenteret to nye logistikprojekter i området, der står færdig i løbet af 2024.

Med opførelsen af DSV’s nye logistikterminal på samme placering, Europas største enkeltstående logistikcenter, er Horsens’ navn som betydende logistiklokation for alvor blevet slået fast.

Mortensen opfører endnu en logistikejendom i erhvervsområdet i Horsens Vest. Visualisering: Nor3d.
Mortensen opfører endnu en logistikejendom i erhvervsområdet i Horsens Vest. Visualisering: Nor3d.

Direktør i Mortensen Peter Heide Wessel glæder sig over udviklingen af projektet og logistikområdet generelt:

– Vi oplever stadig stor aktivitet og efterspørgsel på udvikling af logistikejendomme. Jeg ser det som et udtryk for, at den del af ejendoms- og projektudviklingsbranchen fortsat er i fremgang. At vi i samarbejde med Colliers derudover har formået at tiltrække en udenlandsk og globalt opererende virksomhed til dette projekt, ser jeg som utroligt positivt for Horsens som logistikby.

Rækkevidde, arbejdskraft og erhvervsvenlighed tiltrækker virksomheder

Mortensen opfører endnu en logistikejendom i erhvervsområdet i Horsens Vest. Visualisering: Nor3d.
Mortensen opfører endnu en logistikejendom i erhvervsområdet i Horsens Vest. Visualisering: Nor3d.

I samarbejde med erhvervsmægleren Colliers er der allerede indgået en lejeaftale med en global virksomhed, der opererer i stålindustrien.

Tina Iburg, Senior Certified Commercial Real Estate Advisor hos Colliers peger på flere parametre, der gør Horsens attraktiv:

– Fra Horsens er det muligt at nå rigtig mange mennesker på under en time – eksempelvis Aarhus som kun ligger 40 minutter væk. Her har man ikke travlt med at udvikle logistik, så derfor kigger flere virksomheder i retning af Horsens. Horsens har været kendt som en arbejderby, og er derfor en by med mulighed for at rekruttere god arbejdskraft. Samtidig er Horsens Kommune erhvervsvenlig og ønsker at tiltrække nye virksomheder.

Tina Iburg ser desuden placeringen på Mossvej, som yderst attraktiv. Og tilføjer, at det heller ikke er tilfældigt, at DSV har valgt at bygge Europas største enkeltstående logistikanlæg på den samme placering.

Opførelsen af logistikejendommen forventes påbegyndt i januar 2024 og forventes færdigopført i slutningen af 2024.