Metroselskabet indgår aftale med Autodesk

Autodesk skal fremover levere softwaren til udviklingen af metrolinjerne M4 og M5. Virksomheden har indgået aftale med Metroselskabet.

Medarbejderne hos Metroselskabet i København får fremover adgang til helt ny byggesoftware, når de skal udvikle metrolinjerne M4 og M5. Det står klart efter, at Metroselskabet for nylig indgik en aftale med byggesoftwareleverandøren Autodesk med henblik på at benytte deres “Autodesk Construction Cloud”, der, som navnet antyder, samler alle informationer om et byggeri under udvikling i skyen, hvor projektdeltagerne hele tiden kan logge ind på dem. Det skriver Autodesk i en pressemeddelelse.

– Medarbejdere og samarbejdspartnere får adgang til én samlet platform med alle data og workflows, og på den måde undgår de silotankegange og kommer til at arbejde mere effektivt sammen, udtaler Nicholas Klokholm, der er Autodesks Manager for Norden, Frankrig, Spanien og Portugal, Italien og Østeuropa.

Metroselskabet sendte opgaven i udbud i efteråret, og efter en screening af kandidatfeltet indledte Metroselskabet i september forhandlinger med softwareforhandleren NTI, der anbefalede Autodesk og har drevet forhandlingsforløbet med Metroselskabet. NTI, der er Autodesk Platinum Partner, sælger Autodesks løsninger til bygge- og anlægsbranchen og har netop har afsluttet implementeringen af Autodesks Construction Cloud hos selskabet bag metrobyggerierne.

– Autodesk vandt opgaven, fordi deres tilbud matchede en del af vores digitaliseringsstrategi. Grundlæggende har vi behov for øget gennemsigtighed på vores projekter. Vores medarbejdere og samarbejdspartnere uden for Metroselskabet skal frit kunne tilgå projekterne og de seneste oplysninger, så de uhindret kan arbejde sammen. De muligheder har vi ikke haft før nu, udtaler projektleder hos Metroselskabet, Joe Rasmussen, der sammen med sit team fremover kommer til at arbejde i Autodesks systemer.

– Eksempelvis har vores medarbejdere haft mange manuelle processer. På enkelte systemer har vi har en del udfordringer med at samarbejde på dokumenter. Fremover kommer vi med Autodesk Construction Cloud til at kunne gennemgå og opdatere nye planer og tegninger sammen digitalt, mens vi for eksempel afholder et projektmøde. Det bliver markant mere effektivt, fortæller Joe Rasmussen.

Udover metrolinjerne til Nord- og Sydhavnen kommer Metromedarbejderne også til at anvende den nye software i forbindelse med udviklingen af metroen til By & Havns Lynetteholmen.