Modulbygger opfører nye lokaler til Psykiatrisk Center Ballerup

Nyt modulbygget kontor til Psykiatrisk Center Ballerup skal give mere plads, når et nyt forskningsprojekt i fedme sættes i gang i 2024.

Den midtjyske modulproducent Concept Living er blevet valgt til at producere og opføre en permanent modulbygget kontorbygning til Psykiatrisk Center Ballerup, som skal huse et forskningsprojekt i fedme.

Det oplyser modulproducenten, der er søstervirksomhed til ABC Pavilloner, i en pressemeddelelse.

Byggeprojektet er ifølge Concept Living en del af det strategiske partnerskab ”SammenHoldet”, som blandt andet omfatter bygge- og renoveringsopgaver i hovedstadsområdet over en flerårig periode.

Concept Living Modulbygger opfører nye lokaler til Psykiatrisk Center Ballerup. Foto: PR.- Der har været en grundig proces omkring forprojekteringen, hvor vi blandt andet har været i tæt dialog med bygherre for at sikre, at det endelige byggeri lever op til deres ønsker, siger Torben Rørmose Stadsholt, projektleder hos Concept Living.

LÆS OGSÅ: DE SKAL TEGNE NY BØRNEHAVE I UDVIKLINGSOMRÅDE I BALLERUP

– Kontorbygningen er på 280 kvadratmeter, men bygherre har ønsket, at det er muligt at tilføje en førstesal, hvis der bliver behov for yderligere kontorpladser i fremtiden. Derfor skulle vi finde en løsning, som muliggjorde en tilføjelse af en ekstra etage, uden det blev for omkostningstungt i den anden ende, og her viste modulbyggeriet sig som et oplagt valg.

Concept Living Modulbygger opfører nye lokaler til Psykiatrisk Center Ballerup. Foto: PR.
Concept Living Modulbygger opfører nye lokaler til Psykiatrisk Center Ballerup. Foto: PR.

Byggeri står klar til sommer

Selvom produktionen af modulerne først er sat i gang ved årsskiftet, vil lokalerne allerede være klar til brug i juni.

– Vi har opbygget et flot referencekatalog med præfabrikeret modulbyggeri af både kontorlokaler og institutioner i hele landet gennem velafprøvede metoder, og det kræver derfor heller ikke mange justeringer for at klargøre et byggeri til en ekstra etage i fremtiden eller endda gøre det muligt at flytte byggeriet til en ny lokation, forklarer Torben Rørmose Stadsholt.

– I byggeriet af de nye lokaler i Ballerup har vi trukket på al vores erfaring, og det er blandt andet også derfor, at vi kan aflevere projektet i juni – blot fire måneder efter vi går i jorden på byggepladsen. Men det er også en vigtig faktor, at vi bygger modulerne i opvarmede haller, så det ustadige danske vejr skaber så få hindringer som muligt.

Udover kontorlokalerne anlægger Concept Living også et parkeringsområde i tilknytning til bygningen.