Vores Bolig vil udvide Bispehaven i Ballerup med yderligere 40-45 boliger. Visualisering: Tegnestuen Vandkunsten.
Vores Bolig vil udvide Bispehaven i Ballerup med yderligere 40-45 boliger. Visualisering: Tegnestuen Vandkunsten.

Boligselskabet Vores Bolig står i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten bag et boligprojekt i Ballerup.

Det tidligere Ballerup Boligselskab ejer den almene bebyggelse Bispevangen, som aktuelt består af et højhus og en etageboligbebyggelse i områdets nordvestlige hjørne med familie- og ungdomsboliger.

Ved siden af højhuset vil boligselskabet bygge 4.450 kvadratmeter med 40-45 boliger i form af rækkehuse og etageboliger i to-tre plan samt enkelte “skæve boliger”.

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune besluttede den 18. marts at sende et lokalplanforslag for projektet i offentlig høring.

– Projektet her er en del af kommunens boligpolitik, der sigter mod at støtte en varieret boligstruktur og en bredere beboersammensætning i området, sagde formand for Klima- og Miljøudvalget, Hella Hardø Tiedemann (S), på kommunalbestyrelsesmødet.

– Samtidig har mange af os et stort ønske om at få gang i skæve boliger, påpegede hun.

Der var dog langt fra fuld opbakning til projektet fra politikerne i salen. Venstre, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Radikale Venstre samt løsgænger Kate Svarrer stemte således imod indstillingen om at sende projektet i offentlig høring.

Bispevangen består i dag af to afdelinger. Afdeling 1 omfatter det 90 meter lange højhus på 15 etager, der er tegnet af Halldor Gunløgsson og Jørn Nielsen og opført i 1961-63. Bygningen er udført i betonelementer og rummer 190 boliger.

Afdeling 2 omfatter en etagebebyggelse i to-tre etager, der er opført i gule mursten og med gule tegltage. Afdelingen er tegnet af Suensons Tegnestue og opført i 1985. Bebyggelsen rummer 103 familieboliger og 12 ungdomsboliger.