EMRI og Grønbech flytter ind i Wihlborgs kontorbygning på Meterbyen 27 i Skovlunde i Ballerup. Foto: PR.
EMRI og Grønbech flytter ind i Wihlborgs kontorbygning på Meterbyen 27 i Skovlunde i Ballerup. Foto: PR.

I efteråret 2024 flytter elektronikvirksomheden EMRI og ingeniør-og teknologivirksomheden Grønbech ind i Wihlborgs nyrenoverede kontorbygning på Meterbuen 27 i Skovlunde.

Det oplyser det svenske ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

Wihlborgs købte i 2018 den tre etager høje og 17.255 kvadratmeter store ejendom fra 1965 for 69,5 millioner kroner.

– Ejendommen er beliggende i et af de mest populære erhvervsområder i Skovlunde med kort afstand til motorvejsnettet, gode busforbindelser og blot 1,5 kilometer til Skovlunde station, udtaler Søren Kempf Holm, direktør for Wihlborgs.

EMRI er en 52 år gammel dansk elektronikvirksomhed, der leverer styresystemer til forskellige typer fartøjer. Elektronikvirksomheden indgået aftale om leje af 3.300 kvadratmeter på Meterbuen.

Læs også: Wihlborgs renoverer ejendom for over en kvart milliard

– Vi oplever en kraftig vækst i både vores forsknings- og udviklingsaktiviteter, samt produktionen, udtaler Morten Novak Bro, administrerende direktør for EMRI.

Grønbech leverer og tilbyder service af bæredygtige løsninger indenfor energi, vand og afløb, industri samt stål og metal. Virksomhedens historie går tilbage til 1828, og de 3.000 kvadratmeter på Meterbuen 27 bliver det blot fjerde hovedkontor for virksomheden igennem tiden.

– Vi er ikke en virksomhed, der flytter hver anden dag. Derfor satser vi på et langsigtet samarbejde med Wihlborgs. Vi flytter nu lidt udenfor byen, hvilket gør vejen til arbejdet nemmere for mange af vores medarbejdere, siger John Mathiesen, administrerende direktør for Grønbech.

Læs også: Wihlborgs bygger ny skole for 260 millioner

Efter at ejendommen tidligere hovedsageligt kun husede en enkelt lejer, som flytter til en anden af Wihlborgs ejendomme, udføres der nu en renovering i forskellige etaper med nye installationer, energiforbedringer og nyindrettede lokaler.

– Udformningen af Meterbuen 27 viser dels, hvordan vi kan tilbyde vores lejere en mulighed for at flytte indenfor vores lejemålsportefølje i takt med, at deres behov ændrer sig, og dels hvordan vi kan omlægge en ejendom og imødekomme markedets øgede efterspørgsel. Her kombineres letlager og logistik med kontorer på en attraktiv beliggenhed, siger Ulrika Hallengren, administrerende direktør for Wihlborgs.