Rejsegilde på stort boligprojekt i Ballerup

Omdannelsen af Baltorp Plænen til et nyt boligområde er nu mere end halvvejs. Onsdag var der rejsegilde i Pilehuset med de sidste 124 lejligheder i området.

Omdannelsen af Baltorp Plænen tæt på BallerupCentret og stationen til et nyt boligområde er nu mere end halvvejs.

Det skriver projektudvikleren FB Gruppen i en pressemeddelelse i anledning af, at der onsdag den 17. april blev afholdt rejsegilde på Pilehuset, der rummer de sidste 124 lejligheder i området, hvor der i alt bygges 527 boliger og anlægges en 15.000 kvadratmeter stor klimapark.

– Det er min første tale på dansk. Og jeg håber, I bærer over med mig, hvis jeg siger noget sludder. Så giver jeg kvajebajer, sagde den spanske arkitekt Aitor Martinez de Zuazo fra arkitektfirmaet H+, da han tog ordet.

Læs også: Over 100 lejeboliger på vej

Han kom til Danmark sidste år og imponerede med sine danskkundskaber, da han berettede om byggeriet af de nye lejligheder med mellem to-fem værelser.

– Det er et visionært byggeri. En meget lang bygning på 9.900 kvadratmeter, der samtidig skal være i harmoni med sine omgivelser. Det er lykkedes blandt andet ved at arbejde med designmæssige detaljer om murstenene, sagde Aitor Martinez de Zuazo.

Bidrager positivt til bybilledet

Borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen (S), holdt også tale, da det første rejsegilde i Parkkvarteret blev fejret for halvandet år siden.

– Nu kan vi for alvor se, hvordan byggeriet bidrager til bybilledet. Der er plads mellem bygningerne, som har en arkitektonisk variation og høj kvalitet i byggeriet. Og i løbet af det næste par år kommer der en klimapark, der både skal øge biodiversiteten og håndtere de øgede nedbørsmængder, vi oplever, sagde borgmesteren.

Projektleder Mathias Juel fra Ingcon, der er FB Gruppens faste samarbejdspartner på byggestyring af entreprenøropgaverne, fremhævede de kvaliteter, som Pilehuset og Parkkvarteret står for.

Læs også: Minister vil have mere natur og blandede boliger i byerne

– Fællesskaber, bæredygtig tankegang og mangfoldighed. Det er de nøgleord, der binder parkeringskældre, bygninger, gårdrum, stier og grønne arealer sammen. Og det er jer, der med hver jeres fag har realiseret visionen og værdierne bag byggeriet. I kan jo nok ikke tåle at høre det for tit. Så jeg siger det kun én gang: I er uundværlige. Tak for jeres indsats, sagde han.

Administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen.
Administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen.

Administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra projektudviklerkoncernen FB Gruppen, som har valgt at beholde Pilehuset i egen portefølje frem for at sælge det, lagde i sin tale vægt på, at Ballerup er en populær kommune at bygge i.

– Beboerne er allerede flyttet ind i de første 330 boliger. Og søgningen til Ballerup er stor. Vi kan se, at boligerne er populære, og folk står på venteliste. I gør det godt som kommune. Og med flere boliger kommer der flere borgere, der kan betale skat, som I kan levere velfærd for. Så vær ikke nervøse for at fortsætte udviklingen, sagde Hans-Bo Hyldig.

FB Gruppen købte i sin tid området af Ballerup Kommune, og det lægger nu grund til de fem ejendomme, som projektudviklerkoncernen har opført samt 7.000 kvadratmeter til TEC på et areal, som PensionDanmark, der opfører skolen, har købt.