Aart tegner ny børnehave i udviklingsområde i Ballerup

Nyt børnehus i Ballerup får plads til 160 børn. Aart Architects tegner bygningen, der både skal rumme børnehave og vuggestue.

I begyndelsen af 2022 blev etableringen af det første af to planlagte børnehuse i udviklingsområdet Kildedal i Ballerup igangsat. Hen over sommeren er der blevet afholdt et udbud af totalrådgiveropgaven, og nu er det vindende totalrådgiverhold fundet.

Ballerup Kommune har valgt Aart Architects, Danakon Rådgivende Ingeniører og Laika Rumdesign til at stå i spidsen for det kommende byggeri, der bliver ét af de første i Kildedal By. Det opføres i den sydlige del af byudviklingsområdet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kildedal P/S, som Ballerup Kommune og PensionDanmark ejer. Arealudviklingsselskabet skal udvikle den nye bydel.

– Vi er meget glade for, at det første kommunale byggeri i Kildedal By tegner så lovende. Børnehuset har et meget vellykket og tydeligt arkitektonisk greb. Det er en bygning, der både åbner sig mod den omkringliggende by, byparken og naturen, og som samtidig fungerer som en stærk overgang mellem den fladere natur mod syd og øst og den højere bebyggelse, som kommer mod vest, udtaler by- og bæredygtighedschef og vicedirektør i Kildedal P/S, Siv Raun Andersen.

I løbet af 2024 er det planen at detailprojektere og forberede det næste udbud, som vil være udbuddet af entreprisen. Ligesom det afholdte udbud af totalrådgiveropgaven, vil entreprisen blive udbudt efter EU-udbudsreglerne.

I kommunens budgetaftale er der afsat godt og vel 78 millioner kroner til projektet. Planen er, at børnehuset står klar omkring årsskiftet 2026-2027, når beboerne i de første 230 boliger forventes at kunne flytte ind.

Børnehuset får plads til 160 børn, der inddeles i 10 grupper til både vuggestuebørn og børnehavebørn. Der bliver efter planen fem grupper af hver. I en vuggestuegruppe er der 12 børn, i en børnehavegruppe er der 20 børn.

Huset vil dog være fleksibelt, så grupperne kan fordeles anderledes mellem de to aldersgrupper efter behov.

Børnehuset betegnes af Kildedal P/S som et vigtigt led i opstarten af den nye by, hvor der over de kommende 10-15 skal bygges 2.000 boliger og ejendomme med plads til 5.000 arbejdspladser.