Det gennemsnitlige antal soltimer i Danmark var i perioden 1981-2010 på 1.574 timer. Flest solskinstimer har Kattegatregionen og Bornholm, mens den midterste del af Jylland har det laveste.

Det har dog ikke afholdt ABC Pavilloner i midtjyske Engesvang fra at etablere et solcelleanlæg på modulproducentens eget hovedkontor.

Med det nye anlæg sparer virksomheden atmosfæren for op mod 13 tons CO2 om året. Virksomheden er dermed kommet et skridt nærmere sit mål om at nedbringe sin CO2-udledning frem mod 2025.

– ABC Pavilloner og vores søstervirksomhed Concept Living har et mål om at nedbringe CO2-udledningen med 50 procent fra 2018 til 2025, og vi kigger hele tiden ind i nye grønne tiltag, udtaler Kjeld S. Facius, direktør i ABC Pavilloner, i en pressemeddelelse.

– Vi har blandt andet allerede en elaftale, der giver os grøn vindmøllestrøm, men vi har et stort og fladt tagareal på vores kontor, som vi længe har ønsket at udnytte til et solcelleanlæg. Nu er vi endelig i mål med etableringen, og det betyder, at vi selv kan producere 25 procent af virksomhedens strømforbrug året rundt.

Læs også: Entreprenørvirksomhed skal bygge 137 boliger i Brande

– Med det nye solcelleanlæg støtter vi også op om Ikast-Brande Kommunes målsætning om at blive CO2-neutrale i 2050 og at være Danmarks grønne erhvervskommune. Det er vi som virksomhed selvfølgelig stolte over, for vi vil gerne vise, at vi som erhvervsdrivende er vores samfundsansvar bevidst.

Fremtiden kan byde på endnu flere solceller

ABC Pavilloner har efteruddannet en af deres interne elektrikere, så virksomheden selv kan stå for at styre og overvåge anlægget, der kun har en tilbagebetalingstid på syv år.

På sigt er det bestemt ikke umuligt, at der etableres endnu flere solceller på taget.

– Vi havde en god dialog med vores leverandør af solcelleanlægget, og det var i samarbejde med dem, at vi kom frem til størrelsen på det nuværende anlæg. Der er heldigvis masser af plads til at etablere endnu flere solceller, så det er bestemt ikke utænkeligt, at vi senere hen vil udvide anlægget, så vi i endnu højere grad bliver selvforsynende med strøm, forklarer bæredygtighedsleder Thomas K. Pedersen.

– Vi er samtidig i fuld gang med at etablere ladestandere til elbiler på matriklen, så både medarbejdere og besøgende kan lade deres biler op hos os. Vi har generelt gang i mange ressourcebesparende tiltag som for eksempel øget affaldssortering i hele virksomheden samt brug af resttræ fra vores produktion til varmekilde, så vi på sigt når vores 2025-mål.