JCN Bolig skal bygge 137 boliger i Brande

Lokal trio har købt Præstelundskolen i Brande med henblik på at omdanne den til 137 boliger. JCN Bolig skal stå for byggeriet.

I 2021 satte Ikast-Brande Kommune Præstelundskolens grund i Brande til salg via en projektkonkurrence. Skolen skulle nedrives grundet skimmel og svamp i bygningen.

I 2022 blev ejendommen gennem et udviklingsselskab overtaget af de tre gamle skolekammerater Mads Ruglykke, Henrik Warrer og Anders Holch Povlsen for godt 8 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra JCN Bolig, som i totalentreprise skal stå for byggeriet af et boligprojekt med navnet “Det Grønne Plus” på den gamle skolegrund.

Læs også: Nyt boligområde med 140 boliger ved Herning

Der skal ifølge entreprenøren bygges 137 boliger i form af 15 rækkehuse, 28 seniorboliger i Atriumgården og 94 lejligheder i Terrassehusene.

De kommende rækkehuse og ejerlejligheder bliver sat til salg i løbet af foråret 2024.

“Første spadestik bliver foretaget til foråret således, at rækkevillaerne som de første boliger kan afleveres sommeren 2025. Atriumgården afleveres umiddelbart herefter, og opføres i umiddelbar nærhed af fælleshuset for at skabe det unikke seniorliv. Slutteligt afleveres Terrassehusenes lejligheder ultimo året”, skriver JCN Bolig.

De tidligere gymnastiksale er allerede blevet omdannet til et fælleshus, og lokalplanen for de kommende boliger er godkendt.

Projektet er tegnet af P+P Arkitekter.