En særlig gyngestol til nybagte forældre. En krykke i formspændt træ. En rollator af egetræ. Bag de tre utraditionelle, men funktionelle og æstetisk smukke designs, står designer og møbelsnedker Anker Bak.

For disse – og mange andre designs – modtog han torsdag Wegnerprisen 2023. Det skriver Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

I motivationen af Anker Bak som årets prismodtager roses han blandt andet for sit unikke arbejde med en brugergruppe, som møbel- og designbranchen ifølge kommunen alle dage har underprioriteret, nemlig nybagte mødre, ældre, syge og døende.

Uddelingen af Wegnerprisen er en tilbagevendende tradition, som i år foregik i royale rammer på Schackenborg Slot i Møgeltønder.

Tidligere modtagere af Wegnerprisen tæller Maria Bruun, Lars Hedebo Olsen, Rasmus Fenhann, A. Petersen Collection & Craft, Møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn, Snedkernes Efterårsudstilling, Aarhus Rådhus og møbelsamleren Noritsugu Oda.

Wegnerprisen blev uddelt første gang i 2015 og består af et pengebeløb på 25.000 kroner og et designmøbel.

Fakta om Wegnerprisen

Formålet med Wegner Prisen er at udbrede kendskabet til Tønder som Wegners fødeby og hans tilknytning til Tønder. Derudover skal prisen udbrede kendskabet til Kunstmuseet i Tønder som formidler af Wegners arbejde og af nordisk kunst og design.

Wegner Prisen uddeles derfor til en designer, der har bidraget væsentligt til den nordiske designs udvikling og/eller til en person eller institution, der har bidraget eller bidrager til kendskabet til Wegners virke og betydning.

Kilde: Tønder Kommune.