New York Times: Odense er blandt 30 byer, du skal besøge i 2023

The New York Times har netop offentliggjort en liste over de 50 byer, turister bør besøge i 2023. På listen placerer Odense sig som nummer 28.

Odense er placeret som den eneste danske by på The New York Times liste over de 50 byer, turister bør besøge i 2023. Den fynske hovedstad har fået en placering som nummer 28. De byer, der har kvalificeret sig til listen, er ifølge The New York Times valgt med udgangspunkt i, at de både rummer interessant gastronomi, banebrydende kultur, nærværende oplevelser og naturskønne områder, lyder det i en pressemeddelelse.

– Det er et kæmpe skulderklap af international kaliber og kulminationen på flere års intens indsats med at gøre Odense til en storby, der virkelig markerer sig som turistattraktion. Vi har omdannet Thomas B. Thriges Gade, åbnet H.C. Andersens Hus, bundet byen sammen med letbanen og fået nye kulturattraktioner som Tinderbox. Derfor er udpegningen fra et af verdens mest indflydelsesrige medier også noget at være stolt af og et hædersmærke til alle dem, der knokler for at udvikle byen, udtaler Peter Rahbæk Juel (S), borgmester for Odense Kommune, i meddelelsen.

– Det giver mod og lyst til at bevare det høje ambitionsniveau når vi skal fortsætte udviklingen af byen, så vi bliver ved med at slå turismerekorder og vise verden, hvor fantastisk vores Odense er, udtaler borgmesteren.

H.C. Andersens Hus i Odense. Foto: Daniel Jensen.
H.C. Andersens Hus i Odense. Foto: Daniel Jensen.

I 2019 lancerede Odense en bystrategi under overskriften “Fra stor dansk by til dansk storby” efter en 10-årige periode, hvor kommunen var vokset med gennemsnitlig mere end 1.600 indbyggere årligt.

Siden er befolkningstilvæksten aftaget en del, men byen har markeret sig med store projekter som letbanen og omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade i Odenses bymidte.

H.C. Andersens Hus i Odense. Foto: Lærke Beck.
H.C. Andersens Hus i Odense. Foto: Lærke Beck.

Ifølge kommunen er der gennem de seneste år også blevet arbejdet intenst på at gøre byen til en moderne, nyfortolkende storby for både nationale og internationale turister med alt hvad det indebærer af kultur, gastronomi og ekstraordinære turistattraktioner.

Senest kulminerede det i 2021 med åbningen af det Kengo Kuma-tegnede H.C. Andersens Hus, der også fremhæves af The New York Times.

Foruden Odense er også byer som Tarragona i Spanien, Salalah i Oman, Fukuoka i Japan og Tromsø i Norge at finde på listen.