Niam køber danske Futurum

Niam køber danske Furutum. Ejendomsadministrationsselskabet med base i Fredericia har specialiseret sig i at administrere boliger i Danmark.

Niam køber danske Futurum af Artha. Det oplyser det svenske ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

Ejendomsadministrationsselskabet Futurum har 25 medarbejdere og har hovedkontor i Fredericia.

Futurum blev etableret i 2009. Virksomheden har specialiseret i at administrere boliger i Danmark. Det bliver nu et hel-ejet datterselskab inden for Nordhusene-koncernen.

Læs også: Så meget voksede de danske kommuner i 2023

– I tråd med Niams danske boligstrategi går vi videre med at etablere Nordhusene som en storstilet og selvstændig boligplatform i Danmark. Vi har samlet cirka 2.300 boliger og tager med dette opkøb et vigtigt skridt i forhold til at optimere driften af porteføljen, udtaler Erik Rydström, Fondschef, Niam.

I forvejen har Niam samarbejdet med Futurum, som blandt andet står for administrationen af nogle af de rækkehuse, som Niam i samarbejde med Milton Huse udvikler gennem selskabet Kronhusene.

– Vi har kendt virksomheden og menneskerne i flere år og har været imponerede over måden, de håndterede deres forretning på. Vi forventer betydelige stordriftsfordele, når vi i løbet af det kommende år tilføjer vores 2.300 enheder til deres eksisterende portefølje af lignende enheder, som de vil fortsætte med at administrere for deres eksisterende kunder, siger Jacob de Lichtenberg, Country Manager Danmark, Niam.