Milton Huse og Niam etablerer fælles ejendomskoncern

Milton Huse og Niam etablerer sammen koncernen Kronhusene med et mål om at bygge bygge 500 rækkehuse om året tæt på større byer i hele Danmark.

Milton Huse etablerer sammen med den svenske ejendomsinvestor Niam et nyt joint venture, der skal udvikle, opføre og drive rækkehusprojekter. Målet er kontinuerligt at bygge 500 rækkehuse om året i områder tæt på de større byer i alle regioner. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Kronhusene er navnet på koncernen, der etableres med en ambitionen om at blive Danmarks ledende end-to-end ejendomsselskab, som er med hele vejen fra køb af jord til at drive rækkehuse som udlejningsboliger.

Den position skal opnås ved at kombinere spidskompetencerne som husbygger hos Milton Huse med Niams erfaring med at drive udlejningsboliger samt adgang til vækstkapital. Parterne har tidligere samarbejdet om flere projekter med Niam som køber, men går nu ind i et egentligt joint venture.

Kronhusene forventer at bygge for et større milliardbeløb over de nærmeste år og vil allerede fra starten eje grunde, hvor der kan bygges omkring 1.200 rækkehuse, som vil blive DGNB Guld-certificerede.

LÆS OGSÅ: HEIMSTADEN RUNDER 20.000 BOLIGER I DANMARK

Koncernen bliver ejet 75 procent af Niam, mens Erik Rehnquist, grundlægger af Milton Huse, vil eje 25 procent sammen med sine to børn Christina Rehnquist og Søren Rehnquist.

Bestyrelsesformand for den nye koncern bliver Niams danske landechef Michael Bertelsen, og Erik Rehnquist vil indtage rollen som kommerciel direktør og bestyrelsesmedlem.

LÆS OGSÅ: MILTON HUSE BAG KNAP 70 NYE BOLIGER

– Efterspørgslen efter lejeboliger er stigende, og vores ambition er inden for få år at skabe en større milliardportefølje af attraktive rækkehuse, der på den korte bane som minimum er DBNG Guld-certificerede, siger Erik Rehnquist.

Der vil være fokus på den grønne omstilling af materialer og byggemetoder, men også på at skabe en oplevelse af tryghed og sikkerhed hos lejerne. Kronhusene vil stå for at bygge kvalitetsboliger til alle med stor vægt på sociale fællesskaber. Fællesskab for lejerne og tryghed for den enkelte, der føler sig hjemme i gennemtænkte projekter, lyder ambitionen.

LÆS OGSÅ: VELKOMN VIL BYGGE RÆKKEHUSE I STORE DANSKE BYER

Den danske ejendomsportefølje hos Niam har en værdi på cirka 7 milliarder kroner, hvoraf omtrent halvdelen er placeret i boliger.

– Siden 2011 har Niam kontinuerligt været aktiv på det danske marked for udlejningsboliger, men hidtil har vi ikke bevæget os nævneværdigt ind i opførelse og udvikling. Med dette joint venture kommer vi nu tidligere ind i værdikæden til en for os relativt lavere risiko, fordi vi kender slutproduktet og samarbejdspartneren, der i høj grad har vist, at de kan bygge velbeliggende kvalitetshuse, der er til at betale, siger Michael Berthelsen, landechef i Niam.

Direktionen i Kronhusene vil udgøres af Christian Toft som administrerende direktør og Michael Hvid som CFO. Foto: PR.
Direktionen i Kronhusene vil udgøres af Christian Toft som administrerende direktør og Michael Hvid som CFO. Foto: PR.

Direktionen i Kronhusene vil udgøres af Christian Toft som administrerende direktør og Michael Hvid som CFO.

De er i dag henholdsvis juridisk direktør/advokat og CFO hos Milton Huse. De kommer fra start til at stå i spidsen for en organisation med omkring 30 medarbejdere fra rækkehus-divisionen i Milton Huse.

Milton Huse fortsætter med at sælge og bygge parcelhuse til private.

For at realisere vækstambitioner og med fokus på at bygge kontinuerligt 500 nye rækkehuse om året er parterne i det nye selskab allerede i dag på udkig efter meget mere jord både med og uden lokalplan og med gode beliggenheder omkring de større regionale byer.