Noma rykker til Japan

I foråret 2023 rykker Noma til Kyoto i Japan. Den verdenskendte og prisbelønnede danske restaurant åbner som pop-up på Ace Hotel Kyoto.

Noma åbner en pop-up-restaurant på Ace Hotel Kyoto i Japan fra den 15. marts til den 20. maj i 2023. Det skriver den prisbelønnede restaurant i et nyhedsbrev.

Restauranten vil være åben for onsdag til lørdag i perioden.

“Vi har rejst gennem Japan og denne specifikke region i mange år. Vi har studeret og undersøgt historien og madkulturen, især kaiseki-køkkenet. Til vores Kyoto-menu vil vi hente ingredienser fra lokale landmænd, jægere, fiskehandlere og fødevareforhandlere, og vil arbejde meget tæt sammen med dette lokale netværk af leverandører. Vores menu vil afspejle sakura-sæsonen i Kyoto, men vi vil ikke være en japansk restaurant”, skriver restauranten i nyhedsbrevet.

Den trestjernede Michelin-restaurant åbnede i 2003 i et partnerskab mellem kokkene Claus Meyer, René Redzepi og Mads Refslund. Dermed runder den næste år et skarpt hjørne.

Restaurant Noma blev kåret som verdens bedste restaurant i 2010, 2011, 2012, 2014 og 2021. I spidsen for Noma står René Redzepi, der også ejer 65 procent af restauranten.