NREP skal udvikle et nyt boligområde i Herlev. Visualisering: Holscher Nordberg.
NREP skal udvikle et nyt boligområde i Herlev. Visualisering: Holscher Nordberg.

Inden jul inviterede Herlevs kommunalbestyrelse AG Gruppen, NPV, NREP og PensionDanmark til at byde ind med idéoplæg til rådhusgrundens anvendelse.

Politikerne har på et møde i kommunalbestyrelsen den 18. januar udpeget NREP som den udvikler, der samlet set har svaret bedst på ønskerne. Det skriver Herlev Kommune i en pressemeddelelse.

I samarbejde med Herlev Kommune skal NREP udfærdige et skitseprojektet for rådhusgrunden med afsæt i et ønske om at skabe “et blandet boligområde med fokus på bæredygtighed og tydelige arkitektoniske referencer til det historiske Herlev og Saxbo, det gamle keramikværksted”.

Foruden boliger skal rådhusgrunden rumme nye pladser og grønne byrum. Desuden skal udviklingen af grunden sikre en naturlig forlængelse af Herlev Bygade, hvor Saxbo genskabes “som en kulturel markør og samlingspunkt for byen og byens historie”.

– Det er først nu, at arbejdet for alvor begynder. Jeg glæder mig meget til den kommende proces, hvor mine politiske kollegaer, naboerne og herlevborgerne skal være med til at kvalificere grundens fremtid, udtaler borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen (S).

NREP har arbejdet med Holscher Nordberg og SLA om idéoplægget. Forventningen er, at lokalplansprocessen kan opstartes i sidste halvdel af året.

NREP er i forvejen aktive i Herlev, hvor udviklingsselskabet i samarbejde med Nordstern står bag 57.000 kvadratmeter byggeri i form af en Føtex på cirka 5.500 kvadratmeter, butikker, liberale erhverv, sundhedshus, fitnesscenter og 135 nye lejelejligheder i Herlev Bymidte.

– For os er det en helt særlig opgave og forpligtelse at få lov til at udvikle rådhusgrunden og på den måde afslutte vores arbejde i det centrale Herlev. For os er ambitionen klar: Vi ønsker at skabe et nyt byområde med tydelig arkitektonisk forståelse for det historiske Herlev og som samtidig svarer på morgendagens udfordringer. Et blandet boligområde med fokus på bæredygtighed og større biodiversitet. Vi glæder os til samarbejdet med hele byen, udtaler Thomas Riise-Jakobsen, partner i NREP.

Rådhusgrunden i Herlev er udlagt til byudvikling på grund af byggeriet af et nyt rådhus i hovedstadskommunen.