NREP køber Magnolia Hus på Grønttorvet i Valby af FB Grupen. Visualisering: Holscher Nordberg Architecture And Planning.
NREP køber Magnolia Hus på Grønttorvet i Valby af FB Grupen. Visualisering: Holscher Nordberg Architecture And Planning.

Når Magnolia Hus i Valby slår dørene op i februar 2023, bliver det med NREP som ejer og operatør af kontorlokaler og parkeringskælder på samlet set godt 10.000 kvadratmeter. Det skriver ejendomsinvestoreren i en pressemeddelelse. NREP køber ejendommen af FB Gruppen, som har udviklet det nyudviklede byområde, Grønttorvet i Valby, over en årrække.

– Vi er hele tiden på udkig efter attraktive, velbeliggende kontorer til vores Woods-koncept, og vi er glade for at kunne tilføje endnu en adresse med bæredygtige, fleksible og servicerede kontorer. Grønttorvet, og området omkring, har været igennem en rivende udvikling, og vores ambition er at engagere os og invitere lokalmiljøet indenfor, udtaler Lasse Zobel, investment manager hos NREP, i meddelelsen.

Kontorerne i Magnolia Hus indrettes efter Woods-konceptet med åbne fællesarealer og café, kantine og mødecenter i en serviceret stueetage. Første sal indrettes som et “all-inclusive” kontorhotel for virksomheder med et-ti personer. Ovenfor vil der være kontorer på 650-1.565 kvadratmeter. FB Gruppen og Ingcon, der er henholdsvis bygherre og entreprenør for Magnolia Hus, flytter ind på kontorhusets femte sal, fremgår det af pressemeddelelsen.

– Vi har været aktive med udvikling af Grønttorvet i seks år, og Magnolia Hus markerer færdiggørelsen af det sidste hus i en fantastisk udvikling af området. Her kan man bo og arbejde i en blandet by, tæt på væsentlig infrastruktur og Grønttorvsparken. Vores ønske er, at beboerne på Grønttorvet ligeledes kan få glæde af kontorerne og caféen i Magnolia Hus, udtaler siger Hans-Bo Hyldig, administrerende direktør i FB Gruppen.

I området ligger også Ny Ellebjerg Station, der skifter navn til København Syd Station. Den vil i fremtiden være en af Danmarks største stationer med op mod 37.000 daglige på-, af- og omstigere, når den kommende metrolinje M4 Sydhavn åbner i 2024. Metroselskabet har indgået kontrakt med Aarsleff Rail om at etablere et underjordisk omstigningsområde på stationen.

Bæredytighed og solceller

NREP vil tilføje yderligere 140 kvm solceller til det eksisterende set-up på Magnolia Hus for at understøtte husets drift og de 14 ladepunkter til elbiler i parkeringskælderen.

NREP åbnede sidste forår det første Woods-kontorhus, Augusthus, nær DR Byen, mens Woods-kontorer under udvikling i københavnsområdet omfatter Valby (The Market), Nordhavn, Teglholmen, Nørrebro og nu nært forestående i Valby (Magnolia Hus). Samlet forvalter NREP mere end 600.000 kvadratmeter kontorejendomme i Danmark.

NREP’s overtagelse sker som en traditionel “forward purchase”, hvor betaling sker, når byggeriet af kontorfaciliteterne er færdigt i slutningen af året. Magnolia Hus certificeres til DGNB Guld.