Arbejdernes Landsbank bygger nyt fælleshus til bankens stabsfunktioner fra København og Glostrup på Sluseholmen 3 i Københavns Sydhavn. Visualisering: Over Byen Arkitekter.
Arbejdernes Landsbank bygger nyt fælleshus til bankens stabsfunktioner fra København og Glostrup på Sluseholmen 3 i Københavns Sydhavn. Visualisering: Over Byen Arkitekter.

Arbejdernes Landsbanks nye fælleshus får et bruttoareal på 18.625 kvadratmeter og opføres i Københavns Sydhavn. Huset har været under udvikling i to år og skal huse bankens stabsfunktioner fra København og Glostrup.

Projektet skal efter planen certificeres til DGNB Platin, og derfor var der i udbuddet krav til den maksimale mængde CO2 per ton armering. Celsa Steel Service i Ølstykke står for leveringen.

– Vi mærker som producenter klart mere fokus på CO2-aftrykket i udbuddene nu end tidligere og blev faktisk i denne sag nævnt som en mulig armeringsleverandør, hvilket skyldes vores CO2-aftryk på bare 425 kilo CO2 per ton armering. Ser man samlet på en bygnings CO2-aftryk, er armering jo et oplagt sted at spare CO2, udtaler Carsten Røjgaard, salgs- og marketingchef i Celsa Steel Service i en pressemeddelelse.

Projektet inkluderer flere former for armeringsprodukter fra Celsa Steel Service, herunder armeringsnet, klip&buk samt en del Bamtec rullearmering, som skal indgå i bundpladen under den arkitektoniske bygning.

Armeringen er produceret ved energi fra vandkraft og bærer et CO2-aftryk på bare 425 kilo CO2 per ton.

Armeringen er af 100 procent genbrugsstål og ligger dermed langt under LCA Bygs standardværdier for armering på 683 kilo CO2 per ton. Dermed spares dermed 37 procent CO2 i forhold til disse standardværdier.

MT Højgaard står i totalentreprise for byggeriet af AL-Huset for 482 millioner kroner. Projektet er tegnet af Over Byen Arkitekter.