Ny fliseserie fra Mosaikhjørnet med kongeligt udtryk

Ambitionen bag den nye fliseserie, Øland, fra Mosaikhjørnet er en flise med kongeligt udtryk til budgetvenlige priser.

Det er den svenske sten Øland, som findes på mange danske slotte og rådhuse, der har inspireret Mosaikhjørnet til at skabe en ny fliseserie af samme navn, lyder det i en pressemeddelelse fra den familiejede, danske flise- og klinkevirksomhed.

“Med lanceringen af fliseserien Øland vil Mosaikhjørnet gøre stenens kongelige udtryk tilgængeligt for den almene dansker, og derfor er flisens design også tro mod den oprindelige sten”, skriver Mosaikhjørnet.

Fliseserien er udviklet i et samarbejde mellem Mosaikhjørnet og en italiensk fliseproducent, der i fremstillingen af flisen har lagt vægt på at fremhæve et naturtro udtryk.

“På den måde bliver der skabt associationer til den oprindelige sten, som er en kalksten med varierende farvenuancer, hvilket skyldes de mange årtusinders forskel, der er på lagene i bruddet. Ølandsflisen er derved fremstillet som et keramisk alternativ til den oprindelige sten, hvilket betyder, at flisen i højere grad er slidstærk og nem at vedligeholde”, skriver Mosaikhjørnet.

“Ølandsflisens naturlige og autentiske udseende gør den velegnet til den skandinaviske stil, som netop er kendetegnet ved lyse og naturlige materialer. Fliserne fås i farverne rød, grå og Øland Klassisk, der består af brune nuancer, hvilket er de samme farver, som ølandsstenen naturligt sorteres efter. Flisen kan med fordel kombineres i forskellige farvenuancer til at give et smukt samspil i hjemmet, hvor den er særligt velegnet til at blive anvendt i både badeværelse og køkken”, lyder det videre.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Ølandsflisen allerede nu kan købes. Prisen lyder på 558 kroner per kvadratmeter for 30×30 centimeter og 458 per kvadratmeter for 30×60 centimeter.