”Skoleskov Fyn” er blevet til i et samarbejde mellem organisationen ”Plant et Træ” og Vejdirektoratet, som skal bidrage til at sikre flere grønne korridorer langs de danske motorveje samtidig med, at der bliver skabt mulighed for læring om træer i Danmark. I dag hjalp 140 skoleelever fra den lokale Ubberud Skole Vejdirektoratet med at plante de sidste 150 træer. Til stede var også transportminister Trine Bramsen (S).

– Når vi bygger infrastruktur, skal vi også passe på naturen. Det betyder blandt andet, at naturarealer reetableres andre steder, når der bygges nye veje. Sådan er det med Skoleskov Fyn, hvor der er plantet 4.000 træer ved Fynske Motorvej. Både dyr, planter, insekter og selvfølgelig mennesker får stor glæde af den helt nye, bynære skov, udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

I Skoleskov Fyn er 23 forskellige træarter samlet. Langt de fleste af træarterne er hjemmehørende i Danmark.

– ”Skoleskov Fyn” er plantet som en kombination af træarter, som findes i danske skove, på 1,1 hektar i alt. Det er et stort projekt for ”Plant et Træ”, og vores forventning er, at skoleskoven vil medvirke til at udbrede viden og læring hos børn og voksne om danske træer, udtaler landsformand Jens Døssing, ”Plant et Træ”.

I 1997 blev der plantet træer i form af et træ langs Esbjergmotorvejen ved motorvejsrastepladserne Bjøvlund Nord og Syd. Den gang plantede daværende socialdemokratiske transportminister Bjørn Westh det første træ.

I forbindelse med Vejdirektoratets udbygning af Fynske Motorvej fra fire til seks spor mellem Odense Vest og Nørre Aaby er der flere beplantningsprojekter, der blandt andet skal understøtte biodiversitet og sikre naturtilpasning.

Det er i forbindelse med et af de projekter, at der er indgået et samarbejde med organisationen ”Plant et Træ” om etablering af en undervisningsskov til læring.

Langs udvidelsesstrækningen mellem Odense Vest og Gribsvad, der blev færdig i sommeren 2021, vil der blive plantet i alt cirka 34.000 træer.

Når Vejdirektoratet inddrager naturbeskyttede arealer til for eksempel motorvejsbyggeri skal de erstattes i forholdet 1:2.

”Plant et Træ” har doneret træerne, og virkeliggørelsen sker netop i år, som er 25 år efter de to første ”landskabstræer”, som Vejdirektoratet virkeliggjorde efter ide og initiativ af ”Plant et Træ” på rastepladserne ved Holsted på E20 imellem Kolding og Esbjerg tilbage i 1997.

”Plant et Træ” er en almennyttig organisation med H.K.H. Kronprins Frederik som protektor. Organisationen har siden 1988 plantet mere en 1,5 millioner træer rundt omkring i Danmark.