Nyt rådhus i Høje-Taastrup klar til åbning

PLH Arkitekter har i samarbejde med ALL og Cowi i 2018 designet det nye rådhus i Høje-Taastrup. Det er klar til brug, oplyser arkitekterne.

PLH Arkitekter vandt sammen med ALL og Cowi i 2018 arkitektkonkurrencen om fremtidens rådhus i Høje-Taastrup. Den nye rådhusbygning har en størrelse på cirka 8.700 kvadratmeter fordelt på ni etager, der skal udgøre rammen for omkring 500 arbejdspladser. Nu er rådhuset klar til at blive taget i brug, skriver PLH Arkitekter i en pressemeddelelse.

– Det er med en stor portion stolthed, at vi nu kan se, hvordan visioner bliver til virkelighed, når Høje-Taastrups nye rådhus slår dørene op. Der er tale om et utroligt innovativt projekt med ambitioner på hele byens vegne. I et tæt samarbejde med alle parter har vi skabt en smuk signaturbygning, der er skræddersyet at styrke mødet mellem borger og kommune, de demokratiske processer og bylivet, udtaler Søren Mølbak, direktør og partner i PLH Arkitekter.

Fungerende borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Kurt Scheelsbeck (K), ser stor værdi i den nye bygning.

– Det er en moderne og fleksibel arbejdsplads, hvor vi kan betjene borgere og arbejde på mange forskellige måder. Og bæredygtighed er i front: For eksempel ved genbrug i byggeriet, solceller på taget og en sund driftsøkonomi fremover. Vi glæder os til at tage husets muligheder i brug.

Rådhuset ligger i den nye bypark, der skaber et grønt strøg mellem shoppingcentret City2 og det nye byudviklingsområde Høje-Taastrup C.

“I designet er der særligt arbejdet med at skabe et hus, der på én og samme tid er en moderne arbejdsplads for de ansatte og et naturligt, inviterende samlingspunkt for byens borgere. Når man går ind i det store, 37 meter høje atrium, træder man derfor samtidig ind på byens nye torv med grønne planter og små, hyggelige kroge. Her finder man borgerrettede funktioner så som reception, jobcenter, borgerservice og byrådssalen, der har direkte adgang til byparken, så arrangementer som vielser kan trækkes ud i det fri”, skriver PLH Arkitekter.

I rådhuset atrium finder man husets centrale trappe.

– Vi har gjort trappen til et skulpturelt, funktionelt element i rummet. Den er udformet som en bred siddetrappe fra stuen til mødecenteret på første sal og leder herfra naturligt videre op i huset. Samtidig har vi arbejdet med formgivning og integreret flere funktioner, så den for eksempel kan bruges som tribune ved forestillinger og sammenkomster eller tilbyde et hvil i hverdagen, udtaler Kim Ringvei, projekteringsleder, PLH Arkitekter.

Via trappen kommer man til rådhusets førstesal, hvor man blandt andet finder multimødesalen.

De næste etager indeholder arbejdsområder organiseret omkring det åbne atrium. På hver etage er arbejdspladserne placeret ved de store vinduespartier. For at fremtidssikre kontorområderne er designet fleksibelt, så det let kan tilpasses og omstilles til nye behov og arbejdsformer.

På toppen af bygningen finder man en stor tagterrasse, der kan for eksempel kan bruges til arrangementer og åbnes for offentligheden.

Høje-Taastrups nye rådhus er prækvalificeret til at få bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld af Rådet for Bæredygtigt Byggeri og forventes at få den endelig certificering, når der er data for husets brug.

Høje-Taastrup Rådhus er det første af i alt tre ny rådhuse designet af PLH Arkitekter, som slår dørene op i 2023. Senere i år forventes Vordingborg Rådhus og det nye Hjortespring Rådhus i Herlev også at åbne.