Odense bygger to nye børnehaver i træ

Efterspørgslen på vuggestue- og børnehavepladser i Odense er stor. Kommunen vil bygge to nye daginstitutioner i Bellinge og i Dalum i træ.

Når der kommer tilflyttere til et udviklingsområde, følger der som regel også flere småbørn efter. Sådan er det i Bellinge, hvor forældre gennem et stykke tid har oplevet det som svært at få en dagpleje-, vuggestue- eller børnehaveplads tæt på deres hjem. Med en ny plan vil Odense Kommune derfor bygge to nye børnehaver. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– De nye vuggestue- og børnehavepladser i Dalum og Bellinge skal gerne blive trygge rammer for småbørnsfamilier lokalt – og i gå- og cykelafstand for en del familier i Odense SV, udtaler børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) i meddelelsen.

Den nye plan erstatter den tidligere udmeldte plan om at lave ét stort børnehus på Athenevænget i Odense SV, som ikke lod sig gøre. Den nye løsning er ifølge kommunen hurtigere at gennemføre.

De to byggerier i Bellinge og Dalum bygges i tilknytning til eksisterende børnehuse. De skal opføres som lyse byggerier i træ og indrettes med stor fleksibilitet, hvor de kan skaleres i størrelse.

– Jeg er glad for denne fleksible løsning i de to forstæder. Med to byggerier får vi et tilbud med børnehuse tæt på borgerne i form af nyt byggeri i velkendte omgivelser. De 100 nye pladser understøtter befolkningsudviklingen i Dalum og Bellinge, hvor nye borgere er kommet til de seneste år, udtaler by- og kulturrådmand Søren Windell (C).

I Bellinge opføres de nye dagtilbudspladser på grunden, hvor der for en del år siden lå et børnehus, Hobbitten, som i dag er så nedslidt, at det skal rives ned. De nye pladser kommer til at høre til Kærsgård Børnehus.

I Dalum bliver de nye pladser opført i tilknytning til Midgård Børnehus tæt ved Tingløkkeskolen.

Odense Kommune oplysr, at de to projekter udbydes i totalentreprise snarest muligt. Totalentreprenøren skal sikre byggesagsgodkendelse. Der laves desuden en høring i forbindelse med myndighedsbehandlingen af projektet.

Godkendelserne skal være på plads, inden der kan gives grønt lys til, at byggeriet kan iværksættes. Forventningen er, at børnene kan tage de nye omgivelser i brug omkring årsskiftet 2023/2024.