OECD Local Development Forum er et netværk med medlemmer over hele verden. Forummet samler repræsentanter for regionale og nationale regeringer, myndigheder for økonomisk og samfundsmæssig udvikling, brancheorganisationer, sociale innovatører, virksomheder, arbejdsformidlinger og andre organisationer.

OECD Local Development Forum arrangerer forskellige begivenheder, hvoraf den vigtigste er den årlige konference.

I år har OECD valgt at afholde konferencen i København og Malmø. Det skriver Greater Copenhagen i en pressemeddelelse.

Arrangementet løber af stablen den 24.-25. september, og det er første gang, den arrangeres af to lande i fællesskab.

Læs også: Analyse: Samfundsøkonomiske gevinster i milliardklassen, hvis grænsehindringer over Øresund nedbrydes

Konferencens første dag finder sted i Malmø og den anden dag i København. Temaet er “Building bridges, shaping tomorrow”. Konferencen er åben for alle med forbehold for fyldte pladser.

– Vi er glade og stolte over, at OECD anerkender Greater Copenhagen som en førende aktør inden for international regional udvikling og har valgt at afholde sin konference her. Vi er ved at opbygge en unik region i grænselandet mellem to lande. Samtidig står vi over for de samme udfordringer og muligheder som andre regioner. Vi ser frem til at dele vores erfaringer med konferencedeltagere fra hele OECD, udtaler Tue David Bak, administrerende direktør i Greater Copenhagen.

Han ser også en langsigtet værdi i at arrangere konferencen:

– Konferencen giver os mulighed for at positionere Greater Copenhagen som en attraktiv destination for virksomhedsetablering og internationale investeringer. Vi vil opbygge en bæredygtig, integreret metropolregion, der kan konkurrere med andre metropolregioner rundt om i verden, såsom Kina og USA. Denne konference er en vigtig del af det arbejde.

OECD og Greater Copenhagen arrangerer konferencen i samarbejde med Nordisk Ministerråd, Region Hovedstaden, Malmø Kommune, Region Halland, Region Sjælland, Københavns Kommune og Øresundsbro Konsortiet.

Læs også: Arkitektforeningen udskriver åben idékonkurrence om ny fingerplan

Listen over talere omfatter internationale nøglepersoner inden for regional udvikling, såsom Yoshiki Takeuchi, Deputy Secretary-General, OECD; Andrew Wear, Director Economic Development and International, Melbourne og Christina Bibler, Economic Development Director, San Diego.

Desuden inkluderer den regionale nøglepersoner såsom Lars Gaardhøj, formand for Greater Copenhagen; Sophie Hæstorp Andersen, vice forkvinde for Greater Copenhagen; Casper Klynge, vicedirektør, Dansk Erhverv; Kinga Szabo Christensen, rådgivningsdirektør, Dansk Industri og Linus Eriksson, administrerende direktør, Øresundsbro Konsortiet.

Listen over talere vil blive opdateret løbende, oplyser Greater Copenhagen.