Over 170.000 har besøgt Dansk Arkitektur Center i 2019.
Foto: Dansk Arkitektur Center.

Foreløbig har over 170.000 gæster lagt vejen forbi Dansk Arkitektur Center i 2019, hvilket er ny rekord, oplyser centret i en pressemeddelelse.

De besøgende har blandt andet oplevet Utzons ikoniske bygninger, Dorthe Mandrups landskabsarkitektur og tegnestuen BIG’s store udstilling: “Formgiving – An Architectural Future History from Big Bang to Singularity”.

Udstillingen har været et tilløbsstykke og har blandt andet tiltrukket mere end 38.000 internationale turister. De prioriterer at komme til København på grund af den dragende og nyskabende arkitektur som blandt andet arkitekten Bjarke Ingels står i spidsen for.

– Man siger, at det kun er fantasien, der sætter grænser, men Bjarke Ingels’ fantasi er grænseløs, siger Kent Martinussen, administrerende direktør i Dansk Arkitektur Center, i pressemeddelelsen.

Første gang Dansk Arkitektur Center viste BIG var i 2009 med udstillingen “Yes is More”, hvor den unge tegnestue viste frem af sine projekter, blandt andet med bygninger som Bjerget, 8-tallet og VM-husene, som mange kender i dag fra Ørestad. Siden da er det gået stærkt for tegnestuen, der i dag tæller over 500 medarbejdere fordelt på kontorer i London, Barcelona, New York og København.

Over 170.000 har besøgt Dansk Arkitektur Center i 2019.
Foto: Dansk Arkitektur Center.

I udstillingen “Formgiving” stiller BIG spørgsmålet: “Hvad hvis en bygning kan være så nytænkende, at den kan forandre den måde vi lever på – og gøre hverdagen både sjovere og lettere?”

Bjarke Ingels forklarer det således: ”Hver gang vi tegner et projekt, kan vi som formgivere give en gave til fremtiden…og således “give form til den verden, som vi godt kunne tænke os at leve i…”.

Med intet mindre end 71 af BIG’s globale projekter fra de seneste fem år, er der nok at gå på opdagelse i. Udstillingen folder sig ud som en farverig jungle i fuld rumhøjde og kategoriserer arkitekturen efter, hvad den kan bidrage med til verden. Der er i alt 10 farvestrålende arkitekturfloder, som alle sætter nye idéer på tegnebrættet for udviklingen af fremtidens byer og samfund.