PKA sælger Teglværksbyen til Aviva Investors Real Estate. Foto: Kortforsyningen.
PKA sælger Teglværksbyen til Aviva Investors Real Estate. Foto: Kortforsyningen.

I december 2014 solgte TK Development (nu Agat Ejendomme) byggeretter for 95 millioner kroner på Teglholmen til FB Gruppen, som herefter gik i gang med byggeriet af Teglværksbyen med henblik på at aflevere et et nøglefærdigt og udlejet byggeri til PKA, som investerede 440 millioner kroner i projektet, der er tegnet af Arkitema.

Colliers oplyser, at pensionskassen nu har solgt Teglværksbyen til franske Aviva Investors Real Estate. PKA har foruden Colliers været rådgivet af Accura i forbindelse med handlen.

Ejendommen er opført i 2016 og omfatter 18.300 kvadratmeter med 187 lejligheder, der alle er udlejede. Ifølge Ejendomswatch er ejendommen solgt for 900 millioner kroner.

“Ejendommen er særdeles velbeliggende på Vestre Teglgade på Teglholmen i Københavns Sydhavn, tæt ved havneløbet og den kommende metrostation på Sydhavnslinjen”, skriver Colliers.

Aviva Investors er et forvaltningsselskab ejet af det internationale forsikringsselskab Aviva. Aviva har været rådgivet af Capital Investment og Lundgrens i forbindelse med transaktionen.

I april købte Aviva Investors en ejendom på Skelmosevej 6 i Valby af Holm & Søn Holding for 179 millioner kroner samt en ejendom på Farumgade 4-14 for 260 millioner kroner af en gruppe danske investorer.