Prisen på alment boligprojekt i Skjern falder

Bomidtvest står bag et boligprojekt på Svinget og Nygade i Skjern. Projektet har været flere år undervejs, og ændringer har nu fået prisen til at falde.

I august 2021 godkendte byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune økonomien i et alment boligprojekt til knap 87 millioner kroner.

Bomidtvest står bag projektet på hjørnet af Svinget og Nygade i Skjern, og boligforeningen har indhentet tilbud på byggeriet. Derfor skulle byrådet igen tage stilling til økonomien på et møde den 20. juni.

Nu forventes projektet blot at koste knap 75 millioner kroner. Det har dog en naturlig forklaring. Oprindeligt var det nemlig planen, at der skulle bygges 41 boliger.

– Men i mellemtiden har boligselskabet reduceret antallet af boliger til 34 boliger. Og den reduktion skyldes hovedsageligt, at de boliger, der var tiltænkt som to-plans boliger i forhold til Skema A, nu bliver bygget som et-plans boliger, oplyste borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), på byrådsmødet.

– Herefter er alle boliger i ét plan, og boligselskabet oplyser, at et-plans lejligheder giver det bedste grundlag for udlejning i Skjern, da de ikke har den bedste udlejningserfaring med boliger i to plan i Skjern-området, lød det fra borgmesteren.

Projektet strækker sig i alt over 3.360 kvadratmeter boligbyggeri. Det omfatter 26 tre-værelses boliger på hver især 97 kvadratmeter med en forventet månedlig husleje på 8.050 kroner og otte fire-værelses lejligheder på hver især 105 kvadratmeter med en forventet månedlig husleje på 8.715 kroner.

Bebyggelsen opføres som rækkehuse i ét plan fordelt på 10 boligstænger på en 16.100 kvadratmeter stor grund. Grunden er ryddet og jordrenset, men den skal byggemodnes som en del af totalentreprisen.

Lokalplanen for boligprojektet blev godkendt i sommeren 2021. Boligselskabet forventer, at byggeriet kan sættes i gang i løbet af efteråret 2023, hvorefter det vil tage et års tid, før de nye boliger er klar.

Om Bomidtvest

Bomidtvest administrerer 3.400 lejemål i kommunerne Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Struer, Lemvig, Skive og Morsø kommuner i Region Midtjylland.

Udover administration af egne boliger, varetager Bomidtvest administration af boliger for Jens Nielsen’s Stiftelse i Ikast, Andelsboligforeningen Villabo i Ikast, Andelsboligforeningen Solparken i Vildbjerg samt kommunale boliger på Bindesbølvej 2-8 i Ådum.

Boligforeningen blev stiftet i 2011 på baggrund af en fusion mellem Boligselskabet Midtvest, Skjern Boligselskab, Videbæk Boligforening og Tjørring Boligselskab.

Kilde: Bomidtvest.