Prøvelejlighed på Endelave tiltrækker stor interesse.
Ib Elgaard er sammen med de andre øboere aktiv i Foreningen Endelave Skole, der skal booste idéer til en masse nye aktiviteter i den tidligere skolebygning.

Der er fortsat stor interesse for den prøvelejlighed, som Endelave siden foråret har stillet til – næsten – gratis rådighed for folk, der overvejer at slå sig ned på en ø. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunen henvendte 12 potentielle øboere sig allerede i løbet af de første fire dage efter offentliggørelsen, og der er løbende henvendelser fra hele landet. I dag er tre familier skrevet op til at flytte ind i den 60 kvadratmeter store og møblerede lejlighed på førstesalen i den tidligere skolebygning.

Ifølge Ib Elgaard fra øens bosætningsgruppe kommer en del af henvendelserne fra større byer. Blandt andet fra folk omkring København, der kan se det attraktive i at skifte forstadslivet ud med havudsigt og frisk luft.

Ib Elgaard sprang selv hard core fra by til ø for fire år siden sammen med sin kone. Det har parret ikke fortrudt ét sekund. Alligevel er det meget godt med lidt prøvetid, mener de.

– Interesserede skal allerførst udfylde et spørgeskema, hvor de kort fortæller om baggrunden for deres ønske om at flytte herover. Det giver os et billede af, om de kan få en god oplevelse ud af det, fortæller Ib Elgaard i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at en realistisk målgruppe er personer på 50-60 år og derover med børn og børnebørn.

– I dag har folk i denne aldersgruppe masser af energi, penge og erfaring og med mange år foran sig kan de forhåbentlig være med til også at trække børn og børnebørn til øen.

Der er for øjeblikket 156 fastboende på Endelave.

Fakta om den eftertragtede prøvelejlighed på Endelave

· Det koster 1.500 kroner med forbrug og depositum på 1.000 kroner samt 500 kroner til slutrengøring at leje prøvelejligheden i op til fire måneder

· Prøvelejligheden kan ikke lejes i sommermånederne

· Interesserede kan læse mere på www.oenendelave.dk under “Tilflytning”