Projekt med boliger, hotel og butikker i Valby er vedtaget

Byggeriet ved Poppelstykket, Følager og Gammel Køge Landevej omfatter 16.560 kvadratmeter ungdomsboliger, familieboliger, hotel og butikker.

Politikerne i borgerrepræsentationen i København vedtog den 30. maj endeligt lokalplanen for et 16.560 kvadratmeter stort byggeprojekt i Valby.

På en en 9.000 kvadratmeter stor grund på Gammel Køge Landevej 77-81, Følager 2 og Poppelstykket i Valby, skal der både bygges ungdomsboliger, familieboliger, hotel og butikker.

Lokalplanen blev vedtaget af et ganske bredt flertal, idet kun Konservative stemte imod.

– Der er ret meget larm på grunden. Den ligger jo lige op ad Gammel Køge Landevej, og det var faktisk derfor, den i sin tid blev udlagt til erhverv, sagde medlem af teknik- og miljøudvalget, Morten Melchiors (K), og påpegede, at parkeringsnormen også er “voldsomt meget for lav”.

Lokalplanområdet er et såkaldt “særligt udviklingsområde”, og derfor er der mulighed i kommuneplanen for at udvikle det, som et helt eller delvist bilfrit område. Det betyder, at der kommer til at være cirka 28 parkeringspladser til biler og cirka 640 cykelparkeringspladser.

Medlem af teknik- og miljøudvalget, Astrid Aller (SF), påpegede, at problematikken vedrørende støjgener er blevet løst i løbet af lokalplanprocessen.

– I virkeligheden har SF også haft den bekymring, som Konservative havde i forhold til støj, sagde hun og slog fast, at der derfor er blevet omrokeret i den kommende bebyggelse, så det primært er hoteldelen, der ligger ud mod den mest støjende del af vejen, mens boligerne er rykket længere ind på grunden.

A Place To står bag projektet med boliger og hotellejligheder på Følager i Valby. Visualisering: Novaform Arkitekter.
A Place To står bag projektet med boliger og hotellejligheder på Følager i Valby. Visualisering: Novaform Arkitekterne.

Det er Novaform Arkitekterne, der har sat stregerne til projektet, der omfatter nybyggeri i seks-syv etager.

A Place To står bag 164 studielejligheder og 39 familielejligheder samt 58 hotellejligheder og 1.370 kvadratmeter butik eller café.

Derudover etableres der omkring 3.100 kvadratmeter almene boliger, idet lokalplanen stiller krav om, at mindst 25 procent af boligerne skal være almene.

De kommende boliger på grunden forventes at stå klar til indflytning i 2026.

Ejendommen ejes af Bilfakta, der også har anmodet om en frivillig udbygningsaftale om ombygning af Følager og en del af Poppelstykket med henblik på at få etableret bedre infrastruktur i området.

Bilfakta og Freja Ejendomme har aftalt, at Freja dækker totredjedele af udgifterne til ombygningen af Følager, dog maksimalt 3 millioner kroner. Bilfakta afholder udgifterne til ombygning af den nordvestlige del af Poppelstykket.

Aktuelt ligger Thansen og Flügger i erhvervsbebyggelser i et-to etager fra 1994 og 2000 på grunden, der desuden støder op til et dyrehospital.