Rambøll udvider sine aktiviteter i Singapore. Foto: PR.
Rambøll udvider sine aktiviteter i Singapore. Foto: PR.

Rambøll har købt den rådgivende og ingeniør- og designvirksomhed Web Structures, som er en af foregangsvirksomhederne inden for integreret design i Sydøstasien. Med opkøbet vil Rambøll styrke sin position i regionen med 120 eksperter inden for byggeri, lyder det i en pressemeddelelse.

– Vi er meget glade for at byde Web Structures eksperter velkommen i Rambøll. Opkøbet understreger vores engagement i Sydøstasien, som har været et prioriteret marked for os siden opkøbet af landskabsarkitektvirksomheden Studio Dreiseitl i 2013, udtaler Richard Beard, administrerende direktør for Rambøll-koncernens globale byggeriforretning, i meddelelsen.

– Med mere end 180 kolleger i Singapore og Malaysia kan Rambøll nu tilbyde integrerede designløsninger på tværs af det byggede miljø, siger han.

Web Structures har været en pioner i Sydøstasien i at strømline de integrerede designprocesser i byggeriet, hvor arkitekter og ingeniører arbejder tæt sammen fra projektets start om at levere en samlet ydelse, der favner både de arkitektfaglige og ingeniørmæssige discipliner, og som dermed ofte er en mere omkostningseffektiv løsning. Den integrerede tilgang bliver mulig gennem digitale designprocesser og værktøjer som BIM (Building Information Modelling), som er en integreret metode til at digitalisere byggeprocessen.

– At Rambøll nu går sammen med Web Structures er i tråd med at arkitektvirksomheden Henning Larsen blev en del af Ramboll tidligere i år. Vi ønsker at styrke dialogen med kunderne i de helt tidlige faser af projekterne, hvor fokus er på koncept- og ideudvikling og dermed bidrage til, at forudsætninger for bæredygtigt design tænkes ind fra begyndelsen, siger Richard Beard.

Administrerende direktør hos Web Structures, Dr Hossein Rezai, glæder sig over aftalen.

– Ved at gå sammen med Rambøll får vi en fantastisk mulighed for at udvide vores kundebase i Sydøstasien samtidig med, at vi udbygger vores kunderelationer globalt, siger Dr Hossein Rezai, administrerende direktør i Web Structures.

– Personligt ser jeg frem til at arbejde sammen med Rambølls 4500 dygtige medarbejdere inden for byggeri og udbrede vores ydelser indenfor integreret design, slutter han.