Rambøll vinder rammeaftale hos Energinet på 370 millioner

Rambøll har vundet en stor rammeaftale på 370 millioner kroner hos Energinet. Aftalen skal sikre, at Danmarks energisystemer omstilles hurtigt, effektivt og grønt.

Rambøll fortsætter arbejdet med den grønne omstilling af Danmarks elnet ved at vinde endnu en rammeaftale hos Energinet. Aftalen er på 370 millioner kroner og skal sikre, at det danske elnet i fremtiden kan forsyne fremtidens stigende behov til elbiler, datacentre og power-to-x-projekter. Det skriver rådgivervirksomheden i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer blandt andet en modernisering og nybyggeri af Danmarks 100 transformatorstationer, som bliver flaskehalse for at den grønne vind- og solenergi kan nå ud til forbrugerne. Det samlede rådgiverhonorar er på knap en milliard kroner, og Rambøll har de to sidste to år vundet de første seks stationer.

– Vi er meget glade for at vinde rammeaftalen hos Energinet og udvide vores gode samarbejde. Vi er samtidig stolte over at være med til at sikre, at der også i fremtiden vil være nok grøn strøm i stikkontakterne – både i privaten og på fabrikken – samtidig med, at vi er med til at gøre Danmark uafhængig af gas fra udlandet og skabe grundlaget for 100 procent forsyningssikkerhed. Fremtiden er i den grad elektrisk, og det forventes, at elforbruget stiger med hele 100 procent frem mod 2032, siger landechef for energi i Rambøll Danmark, John Ammentorp.

Opgaverne skal løses inden for 8-10 år. Normalt ville det tage over dobbelt så lang tid, skriver Rambøll.

– De nyvundne opgaver er samtidig vigtige skridt for os i at nå målene i vores nye strategi om at blive global brancheleder inden for den grønne energiomstilling og vækste markant inden for rådgivning om grøn energi, siger John Ammentorp.

Rambøll vandt primært rammeaftalen på baggrund af den erfaring, virksomheden har opbygget i Danmark og i udlandet.

– Vi vandt rammeaftalen på baggrund af vores store erfaring og kompetencer på el- og energiområdet samt vores metoder og leverancepålidelighed. Vi ser nu frem til at være med til at skabe et endnu mere bæredygtigt energisystem, siger John Ammentorp.

Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, som ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark for at indpasse mere vedvarende energi, opretholde forsyningssikkerhed og sikre lige markedsadgang til nettene.