Refshaleøen offentliggør vindere af stor idékonkurrence

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn offentliggør vinderne af stor idékonkurrence. Strukturplankonkurrence udskrives senere i 2024.

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn er grundejere på Refshaleøen, og i efteråret satte de gang i en åben idékonkurrence, der skal skal føre frem til udarbejdelsen af en plan for videreudviklingen af projektområdet, som strækker sig over 80 hektar.

I alt blev 75 idéforslag indleveret i konkurrencen, oplyser Refshaleøens Ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

– Hele 75 gennemarbejdede forslag fortæller os, at Refshaleøen har en særlig plads i folks hjerter, og at mange ønsker at bidrage, når vi skal videreudvikle øen i respekt for dens mange nuværende kvaliteter, udtaler Jes Transbøl, administrerende direktør for Refshaleøens Ejendomsselskab.

Nu er vinderne udpeget, og de 23 præmierede forslag er offentliggjort.

Der blev uddelt i alt 10 hovedpræmier inden for fem temaer i konkurrencen, som blev udskrevet i august 2023. Dertil kom 13 mindre præmier. Den samlede præmiesum var på 600.000 kroner.

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn ejer tilsammen 80 hektar af Refshaleøens i alt 115 hektar. Refshaleøens Ejendomsselskab, som ejes af pensionskasserne Sampension, PKA, Pensam og PFA Pension, ejer 52 hektar, mens By & Havn råder over 28 hektar

– Vi er nu nået halvvejs i denne toårige proces, hvor vi skal have alle gode idéer og perspektiver på bordet. Idékonkurrencen er endnu et vigtigt skridt, og alle 75 forslag har en vigtig rolle som inspiration til den strukturplankonkurrence, vi udskriver efter sommeren 2024, udtaler Ingvar Sejr Hansen, udviklings- og salgsdirektør for By & Havn.

Om idékonkurrencen og forslagene

Interesserede kan nu ved selvsyn studere alle de indleverede forslag, som bliver udstillet mellem den 26. og 31. januar i Øens Haves to jurter på Refshalevej 159B.

Udstillingen er åben alle dage mellem klokken 11-17.

Konkurrencetemaerne repræsenterede de største udfordringer i videreudviklingen af Refshaleøen:

  1. I)   Videreudvikling af Refshaleøens kreative miljø
  2. II)  Transformation af Refshaleøens bygninger

III) Udvikling af Refshaleøens bynatur og biodiversitet

  1. IV) Udvikling af Refshaleøen som en blandet bydel
  2. V)  Åben kategori

Læs mere om Refshaleøens idékonkurrence og -festival på www.refshaleoen.dk.

Kilde: Refshaleøens Ejendomsselskab / By & Havn.