Rambøll, Link Arkitektur og SLA er totalrådgivere på byggeriet af den nye psykiatriske afdeling i Viborg. Visualisering: Rambøll og Link Arkitektur.
Rambøll, Link Arkitektur og SLA er totalrådgivere på byggeriet af den nye psykiatriske afdeling i Viborg. Visualisering: Rambøll og Link Arkitektur.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Om fem til seks år skal nye rammer stå klar til psykiatrien og specialtandplejen midt i Viborg. Rambøll, Link Arkitektur og SLA står bag vinderforslaget, der lægger op til, at det nye psykiatribyggeri skal bestå af fire sammenhængende bygninger med i alt 96 sengepladser.

En ny lokalplan skal fastlægge rammerne, og Region Midtjylland skal planlægge byggeriet.

I samarbejde har Region Midtjylland og Viborg Kommune nu udarbejdet et fælles udspil til, hvordan nybyggerierne kan indpasses i bygnings- og kulturarven ved Søndersøparken, og nær Regionshospitalet Viborg.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Teknisk Udvalg i Viborg Kommune og regionens udvalg for bæredygtighed, teknologi og anlæg, UBTA, har netop aftalt, hvordan politiske godkendelser i kommune og region kan ske sideløbende.

Læs også: Splittet byråd sender højhusprojekt midt i Viborg i høring

– Det er vigtigt med et godt samarbejde mellem region og kommune, når det handler om et så stort byggeri med en central beliggenhed. For Viborg Kommune er det afgørende at bevare så mange af områdets bevaringsværdige bygninger som muligt og sikre plads til at beholde psykiatrien centralt i Viborg, siger formand for Teknisk Udvalg i Viborg Kommune, Torsten Nielsen (K).

Begge parter udtrygger stor tilfredshed med samarbejdet om at bevare de tidstypiske institutionsbyggerier fra starten af 1900-tallet og samtidig skabe plads til moderne rammer for patienter og medarbejdere i psykiatri og specialtandpleje.

– Det glæder mig, at vi kan bevare to ud af de tre Hack Kampmann-bygninger og samtidig sikre nye moderne rammer til psykiatrien ved Søndersø og til Specialtandplejen i Toldbodgade. Jeg er taknemmelig for den forståelse og velvilje, ønsker og udfordringer er mødt med, siger Henrik Gottlieb (S), formand for udvalg for bæredygtighed, teknologi og anlæg, UBTA, i Region Midtjylland.

Regionen bygger nye rammer til Specialtandplejen i Toldbodgade nær Sundhedscenter Viborg og andre kommunale sundhedstilbud og sundhedssatellitter.