Rejsegilde på Danmarks største kontorhus af træ

Med sine 32.000 kvadratmeter bliver Bygningsstyrelsens kommende kontorhus på Lerchesgade i Odense Danmarks største af træ

Rejsegilde på WoodHub i Odense. Foto: NCC.
Rejsegilde på WoodHub i Odense. Foto: NCC.

Siden januar 2022 har NCC arbejdet med at opføre et 32.000 kvadratmeter stort kontorknudepunkt på Lerchesgade i Odense for Bygningsstyrelsen.

Der er netop afholdt rejsegilde på 645 millioner kroner dyre projekt, der opføres med bærende konstruktioner af træ.

Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Byggechef i Bygningsstyrelsen Kristian Fuglsang Strøm roste ifølge entreprenør håndværkerne for deres arbejde.

– Jeg oplever en høj faglighed blandt håndværkerne her, og en stor stolthed over det arbejde, I udfører, sagde Kristian Fuglsang Strøm, projektchef i Bygningsstyrelsen.

WoodHub er grundlagt med visioner og ønsker om at reducere byggebranches klimaaftryk og samtidig være et godt eksempel for fremtidens byggerier.

Rejsegilde på WoodHub i Odense. Foto: NCC.
Rejsegilde på WoodHub i Odense. Foto: NCC.

Rejsegildet er derfor en milepæl i et byggeri, som ifølge NCC sætter nye standarder for træbyggeri i Danmark.

Kontorbygningen er Danmarks hidtil største kontorhus bygget med bærende konstruktioner af træ, der som byggemateriale høster massive CO2-besparelser i regnskabet.

Lars Ørvad Nielsen, direktør i NCC’s byggeenhed i Vest, takkede håndværkerne for deres gode arbejde på projektet, og benyttede også sin tale til at sige tak til bygherre.

– Vi har her et projekt i træ, som vi er mange i NCC, der havde drømt om, ønsket os og glædet os til flere år før, det faktisk kom i udbud – takket være en bygherre med en vision, med ambitioner og med mod til at turde gå en ny og anderledes vej. Det er der også grund til at sige tak for, sagde han, og sluttede sin tale med at føre an i et trefoldigt hurraråb for projektet og håndværkerne.

Rejsegilde på WoodHub i Odense. Foto: NCC.
Rejsegilde på WoodHub i Odense. Foto: NCC.

Det nye byggeri består af to fløje på tre til seks etager, som mødes i det fælles højloftede Meeting Hub. De synlige træsøjler skal ifølge NCC bidrage til en god atmosfære.

Den store træbygning bliver hjem for op mod 1.600 medarbejdere i otte statslige institutioner, når kontorbygningen i træ forventes færdig til december 2024.

Øvrige samarbejdsparter på projektet er C.F. Møller Architects og Artelia Danmark.

Byggeriet begyndte i 2022, da en gammel Skattebygning blev revet ned.  Kontorhuset forventes klar til indflytning i 2025.