Rema 1000, tankstation og pizzaria på vej i Virklund

En ny Rema 1000, SuperBrugsen, et pizzaria samt en tankstation med vaskehal kan blive en del af en "solid opgradering af dagligvareforsyningen" i Virklund ved Silkeborg.

En ny lokalplan skal give mulighed for for opførelse af dagligvarebutikker, tankstation og et pizzaria i Virklund bymidte. Ejendommene, der skal bygges på, ejes af Rema 1000 Ejendomsudvikling, der har hyret Sweco som rådgiver. I lokalplanområdet ligger der desuden tre private ejendomme. Men nu skal hele området have et gedigent løft.

– Der er i høj grad tale om et meget, meget spændende projekt i Virklund, hvor der skabes mulighed for en solid opgradering af dagligvareforsyningen, sagde formand for Plan- og Vejudvalget, Martin Jakobsen (K), da byrådet i Silkeborg Kommunen den 28. marts 2022 besluttede at sende lokalplanen for projektet i otte ugers offentlig høring.

Det 43.000 kvadratmeter store lokalplanområde mellem boligbebyggelsen langs Virklundvej, Virklund Plejecenter og de grønne arealer ved Horsensvej er i dag bebygget. I den nordlige del ligger et pizzeria, en nedlagt dagligvarebutik, en butik, der forhandler outdoor-udstyr, en el-forretning og en bager. I den sydlige del er der tre beboelsesejendomme.

Lokalplanen muliggør, at den nuværende bebyggelse kan nedrives, og at der kan etableres en ny centerbebyggelse med tilhørende torv og parkeringspladser. I den nordlige del af området er det muligt at placere dagligvarebutikker, udvalgsvarer, restaurant, café eller take-away. Som en del af projektet etableres desuden en SuperBrugsen som erstatning for den eksisterende Dagli´Brugsen.

I den sydlige del er det muligt at opføre en tankstation og eventuelt en vaskelhal. I alt må den nye bebyggelse omfatte 3.800 kvadratmeter. Der må placeres op til to pyloner i området, fremgår det af lokalplanforslaget. Én pylon ved Horsensvej og en pylon ved den nye vej ved Virklundvej.

Gennem de seneste år har Silkeborg Kommune været blandt de hurtigst voksende i landet med en høj tilstrømning af nye indbyggere. Det har også smittet af på Virklund, der ligger omkring fem kilometer syd for Silkeborg. I satellitbyen er indbyggertallet således vokset fra omkring 3.430 i 2017 til aktuelt knap 3.510 indbyggere, fremgår det af de seneste opgørelser fra Danmark Statistik.