Scandic Spectrum åbner på Kalvebod Brygge

Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge i København byder foruden 632 værelser blandt andet på to restauranter og en bar på en tagterrasse.

Scandic Spectrum er Scandics 30. hotel i Danmark og ligger på Kalvebod Brygge i København. Det er tegnet af Dissing+Weitling Arkitektfirma, mens Space Copenhagen har stået for indretningen. Pihl & Søn har bygget hotellet i totalentreprise.

Hotellet omfatter 42.000 kvadratmeter inklusive parkeringskælder, og det byder på 632 værelser, et stort wellnessområde, to restauranter, en bar på en tagterrasse og et skåkaldt “eventspace”, skriver Scandic i en pressemeddelelse.

– Som Nordens største hotelkæde og med udgangspunkt i vores mangeårige erfaring med hoteldrift, ser vi et kæmpe potentiale i konstant at udvikle vores portefølje. Derfor har vi skabt et nyt og anderledes hotel, hvor der er plads til det hele – uanset om man er på storbyferie i København, har brug for nogle unikke konferencefaciliteter eller som lokal københavner har lyst til at prøve vores wellnessområde eller deltage i de mange sociale arrangementer som Scandic Spectrum også vil danne rammerne for, fortæller Søren Faerber, administrerende direktør Scandic Danmark.

Arkitekturen henter inspiration fra Kalvebod Brygges historie, som hjemsted for en del af Københavns havneindustri. Hotellet introducerer en rå og nordisk stil i materialer og lyssætning – eksempelvis ved at bruge stenfliser, stål, industrielt glas og hårdt træ.

Ambitionen for Scandic Spectrum er at skabe en helt ny type hoteloplevelse, hvor man ikke kun kommer for at sove, men også for at opleve. Derfor er hotellets wellnessområde, restauranter, kaffebar og sociale arrangementer også åbent for alle – uanset om man er hotelgæst eller bare er i området.

– Visionen for hotellet er at skabe et dynamisk og velkommende levehus med masser af liv for både byens og hotellets gæster, udtaler Søren Faerber.

Wellnessområdet byder blandt andet på en 25 meter lang pool og dampbad.

Hotellet har også ni mødelokaler i forskellige størrelser, der alle ligger på hotellets 6. etage med udsigt over enten havn eller by og flere af lokalerne har ligeledes udgang til tagterrasse. I hotellets stueetage findes fire eventspaces med plads til mere end 300 gæster, der fremover vil komme til at danne rammerne for koncerter, stand-up events og foredrag.

På hotellets øverste etage findes restauranten Ansvar – Greenery Lab, hvis koncept bygger på en vision om bæredygtighed, økologi, lokale råvarer og alternative proteiner. I køkkenet står Martin Sørensen, der med sin erfaring fra tidligere ansættelser på blandt andet Noma og Kokkeriet, står i spidsen for nye gastronomiske – og plantebaserede spiseoplevelser på Ansvar.

I stueetagen findes den mere afslappede og uformelle restaurant Nordbo, som blandt andet serverer skaldyr, pizza og pasta.

Om Scandic Spectrum

 • Hotel areak: 42.000 kvadratmeter inklusive parkeringskælder i to plan
 • Antal værelser: 632
 • To restauranter
 • Wellnessområde
 • Kaffebar
 • Eventspace
 • 9 mødelokaler
 • Arkitekt (bygning): Dissing+Weitling Arkitektfirma
 • Arkitekt (indretning): Space Copenhagen
 • Udlejer: Havfonn AS og Hathon Holding
 • Totalentreprenør: Pihl & Søn
 • Opførelsesår: 2019–2022

Kilde: Scandic.