Ombygningen og tilbygningen af Funder-Kragelund Skoles afdeling i Funder nu er sat i gang. Visualisering: Skala Arkitekter.
Ombygningen og tilbygningen af Funder-Kragelund Skoles afdeling i Funder nu er sat i gang. Visualisering: Skala Arkitekter.

Silkeborg Kommune oplyser, at ombygningen og tilbygningen af Funder-Kragelund Skoles afdeling i Funder nu er sat i gang.

“Skolen i Funder er bygget i 1963 og er blevet til- og ombygget flere gange, så skolen består af mange bygninger og pavilloner. Så der er et behov for at få skabt en sammenhængende skole”, skriver Silkeborg Kommune.

Med udbygningen bliver skolen tosporet, så den kan rumme 30 klasser med i alt 840 elever.  Der bliver bygget 3.800 kvadratmeter med blandt andet 12 nye klasselokaler, administration og faglokaler, mens 950 kvadratmeter rives ned. Samlet udvides skolen dermed med 2.850 kvadratmeter.

Det nye byggeri består af en ny hovedbygning i to etager på 948 kvadratmeter med faglokaler og skoletorv og en ny bygning til indskoling på 715 kvadratmeter, oplyser Silkeborg Kommune.

Der er sat knap 80 millioner kroner af til- og ombygningen. Den ombyggede skole forventes at kunne tages i brug til december 2023.

Skala Arkitekter er arkitekt og totalrådgiver på opgaven med Norconsult og Lassen Landskab som underrådgivere.