Kampsportens Hus på Nørrebro i København. Foto: Jens Markus Lindhe.
Kampsportens Hus på Nørrebro i København. Foto: Jens Markus Lindhe.

Kampsportens Hus på Nørrebro har en samlet anlægssum på 104,5 millioner kroner, hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 millioner kroner, Lokale og Anlægsfonden med 10,2 millioner kroner og Nordea-fonden med 10 millioner kroner Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.

Entasis har tegnet Kampsportens Hus, som er opført af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup. Efter flere års byggeri er huset klar til at blive indviet den 2. december, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

– Som by og hovedstad skal vi rumme både elite og bredde – og specialiserede nichesteder som Kampsportens Hus. Det er inspirerende, når æstetik og funktionalitet på denne måde går op i en højere enhed, udtaler kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) i meddlelsen.

Kampsportens Hus rummer et indendørs areal på 3.000 kvadratmeter og et udendørs areal på 2.000 kvadratmeter.

Som en del af det arkitektoniske udtryk er huset indrettet, så det skal afspejle asiatiske traditioner inden for kampsport. Ifølge arkitekterne er det designet med baggrund i et ønske om et hus i en “nordisk tone refererende til den asiatiske tradition”.