Sønderjysk Forsikring flytter til Ørestad

Forsikringsselskabet med hovedsæde i Aabenraa er vokset ud af rammerne i København og flytter derfor til Skanskas kontorbygning Nest 45 i Ørestad.

I december 2021 etablerede Sønderjysk Forsikring etablerede en ny afdeling i København, og siden da har over 200 af forsikringsselskabets medarbejdere haft deres gang på CPH Highline på Havneholmen. Det er dog snart slut.

Ifølge en pressemeddelelse fra Skanska er forsikringsselskabet vokset ud af lokalerne på Havneholmen. Skanska mister dog ikke en lejer, da Sønderjysk Forsikring i stedet flytter ind i Nest 45 i Ørestad.

– Heldigvis har vi, siden vi kom til København, haft et godt og konstruktivt samarbejde med Skanska, som vi også har fundet en god løsning med omkring leje af et nyt lejemål i Ørestad, udtaler Frank Abel, som er administrerende direktør i Sønderjysk Forsikring.

Nest 45 er Ørestads nyeste kontorbygning med både kontor og hotel. Kontordelen er indrettet med et åbent atrium i stuen med lounge, eventområde og kantine, mens faciliteterne på de øvre etager rummer kontorlokaler.

– Lejemålet på tredje sal i Nest 45 giver os 1.200 kvadratmeter centralt placeret i Ørestad med nem adgang til metro, togstation og motorvejen, hvilket gør det attraktivt og nemt tilgængelig i forhold til at tiltrække endnu flere medarbejdere, forklarer Frank Abel.

– Hos Sønderjysk Forsikring er vi på en vækstrejse, og målet med en afdeling i København var i første omgang at samle et stærkt hold inden for digitalisering samt specialistkompetencer inden for blandt andet skadebehandlingen.

Nest 45 i Ørestad er tegnet af Holscher Nordberg for Skanska.
Nest 45 i Ørestad er tegnet af Holscher Nordberg for Skanska.

– Det er nu lykkedes. I 2023 er vi startet op med et hold af 13 assurandører på Sjælland, og medio 2023 etablerer vi en afdeling for Pris, Produkt & Analyse i København. Næste skridt er forventeligt endnu et kundecenter med beliggenhed i Nest 45.

Nest 45 er kun lige blevet færdigbygget, men Hotel Ibis Styles har allerede åbnet værelserne til de første gæster, og i løbet af februar flytter Telia deres danske hovedkvarter ind i bygningen.

Nest 45 i Ørestad er tegnet af Holscher Nordberg for Skanska.
Nest 45 i Ørestad er tegnet af Holscher Nordberg for Skanska.

Når Sønderjysk Forsikring flytter ind på tredje sal, er der kun et enkelt ledigt lejemål tilbage på den øverste fjerde etage.

– Det er en af de største glæder ved ejendomsudvikling, at vi på tæt hold kan følge og hjælpe ambitiøse virksomheder som Sønderjysk Forsikring med at finde de helt rigtige løsninger sammen. Nogle gange går væksten i medarbejderantal virkeligt hurtigt, og der fandt vi sammen ud af, at Nest 45 og Ørestad var en god løsning i forhold til behov, central placering og det erhvervsmiljø, det kan byde på, udtaler Elo Alsing, markedschef i Skanska.

Fakta om Nest 45 i Ørestad

Kontordelen i Nest 45 er på 8.500 kvadratmeter. Telia og Sønderjysk Forsikring lejer de nederste etager, og kun det øverst placerede lejemål på fjerde sal er stadig ledigt. Her er det muligt at leje 1.300 kvadratmeter kontor og 30 parkeringspladser i kælderen.

Nest 45 består også af Hotel Ibis Styles, der netop er åbnet for udlejning af 186 værelser.

Nest 45 er bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og er tegnet af Holscher Nordberg Architects.

Kilde: Skanska.