Henrik Andersen, administrerende direktør i Sofacompany. Foto: PR.
Henrik Andersen, administrerende direktør i Sofacompany. Foto: PR.

Trods udfordrende markedsforhold fortsætter Sofacompany sin vækstrejse. Den danske designvirksomhed leverer vækst i omsætningen for 10. år i træk, fremgår det af en pressemeddelelse.

Omsætningen i regnskabsåret 2021/22 lyder på 768 millioner kroner, og resultatet før renter og skat lander på 41 millioner kroner.

Til sammenligning nåede resultatet for regnskabsåret 2021, der kun dækkede en otte måneders periode som følge af ejerskiftet til Lars Larsen Group i foråret 2021, op på 505 millioner kroner i omsætning og 54 millioner kroner i resultat før renter og skat.

Henrik Andersen, administrerende direktør i Sofacompany, udtrykker i pressemeddelelsen tilfredshed med resultatet i et år, hvor Sofacompany har stået over for flere udfordringer.

– Regnskabsåret startede med en næsten fuldstændig nedlukning af vores produktionsfaciliteter i Vietnam på grund af covid-restriktioner, og i januar, da vi endelig kom tilbage på fuld kapacitet, stod vi over for store udfordringer med global containerfragt på grund af begrænset kapacitet såvel som betydelige prisstigninger, udtaler han.

– Markedet er i løbet af 2022 i stigende grad blevet påvirket af inflationen, energikrisen og ændringerne i forbrugernes adfærd, hvorfor alle vores medarbejdere fortjener stor ros for deres stærke indsats under disse svære markedsforhold, siger Henrik Andersen.

Mens SofaCompany har formået at sætte rekord i omsætning, har indtjeningen før renter og skat ikke fulgt samme tempo. Det skyldes, at virksomheden har investeret i at fastholde sine forbrugerpriser på trods af betydelige stigninger i omkostninger til råvarer, transport og andre omkostninger forårsaget af den generelle inflationsudvikling, fremgår det af pressemeddelelsen.

Udover at opretholde prisniveauet har Sofacompany også investeret i etableringen af ​​en stærkere fysisk tilstedeværelse på flere europæiske markeder.

– Som en del af vores plan om at gøre vores produkter tilgængelige for så mange mennesker som muligt, har vi åbnet nye showrooms i Holland, Tyskland og Norge i år, hvilket bringer os op på i alt 23 showrooms i hele Europa, udtaler Henrik Andersen.

Han påpeger, at flere nye showrooms er på vej, herunder en ny flagskibsbutik på H.C. Andersens Boulevard i København. Den åbner i begyndelsen af 2023.

Sofacompany er ejet af Lars Larsen Group og har hovedkontor i Ringsted. Virksomhedens produkterne er designet i Danmark, og de bliver produceret på egne fabrikker.