Spansk ingeniørvirksomhed åbner afdeling i København

Den spanske ingeniørvirksomhed Klinea åbner en afdeling i København. Virksomheden vil designe og indrette pharma-fabrikker i Danmark.

Den spanske ingeniørvirksomhed inden for life science, Klinea, åbner sit første kontor uden for Spanien, når virksomheden opretter en afdeling i København.

Den danske afdeling får i den indledende fase adresse hos Symbion på Østerbro. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Copenhagen Capacity, der har ydet rådgivning til den spanske virksomhed i forbindelse med etableringen i København.

Ifølge meddelelsen har Klinea mere end 20 års erfaring med at designe og bygge produktionsfaciliteter inden for pharma og biotek, og nu skal netop disse kompetencer bringes i spil i Danmark og Sverige.

– Medicon Valley, som er betegnelsen for life science-miljøet i Østdanmark og Sydsverige, er hjemsted for nogle af de bedste pharma- og biotekvirksomheder i verden – store som små. Vi er meget glade for at blive en del af dette omfattende økosystem af dygtige virksomheder og medarbejdere og bidrage med vores ekspertise til at skabe faciliteterne til at levere produkter af højeste kvalitet til hele verden. I Spanien arbejder vi allerede med flere firmaer, som opererer både i Spanien og Danmark, og vi er derfor nu i stand til at give en endnu bedre service og vejledning til disse virksomheder, udtaler Marc Ramoneda, Business Development Director, Europe for Klinea.

Danske life science-virksomheder eksporterer årligt for mere end 150 milliarder kroner, hvilket svarer til mere end 20 procent af landets samlede eksport, viser tal fra Erhvervsministeriet ifølge Copenhagen Capacity.

Det skaber en enorm efterspørgsel efter produktionsfaciliteter til life science-produkter, og en stor del af den nuværende kapacitet er i brug i forbindelse med projekter som Fujifilm i Hillerød og det store miljø omkring Kalundborg. Derfor vurderer Klinea, at der er plads i markedet til en mindre leverandør af produktionsfaciliteter af høj teknologisk kvalitet.

– De er meget dygtige til at bygge produktionsfaciliteter inden for life science, som der er en kæmpe efterspørgsel på i vores region takket være de mange førende virksomheder, vi har i området. Faktisk er Medicon Valley den stærkeste life science klynge i EU og derfor et naturligt hjemsted for en specialiseret og førende virksomhed som Klinea, udtaler Asbjørn Overgaard, administrerende direktør i Copenhagen Capacity.

Klinea beskæftiger over 50 medarbejdere på deres kontorer i Madrid og Barcelona. Virksomheden har gennemført mere end 100 byggeprojekter.