Stigende efterspørgsel på viktualierum får dørproducent til at lancere ny dør

Viktualierum, som bør have en lavere temperatur end resten af huset, har igen vundet indpas i danskernes hjem. Derfor lancerer Swedoor nu et helt nyt produkt, som er udviklet til lettere at opretholde det optimale klima i viktualierum.

De seneste år har der ifølge Danmarks Statistik været en tendens til, at danskerne bygger større og større boliger. I den forbindelse er det blevet populært at udnytte nogle af kvadratmeterne til at indrette et viktualierum, viser en undersøgelse foretaget af ejendomsmæglerkæden Home.

Dog kan det ofte være en udfordring for boligejerne at opretholde en lavere temperatur i viktualierummet end resten af huset. Derfor har Swedoor som følge af den stigende efterspørgsel netop lanceret en ny dør, som er udviklet til lettere at sikre det optimale klima i viktualierum. Viktualiedøren er allerede sendt på markedet. Det oplyser dørproducenten i en pressemeddelelse.

– Viktualierummet har for alvor fået en ny opblomstring, da mange danskere drømmer om at kunne gemme køkkenmaskiner væk samt have et lager med ekstra madvarer – og her er viktualierummet en nem måde at få en masse ekstra opbevarings- og hyldeplads. Men for at sikre den længst mulige holdbarhed på madvarerne skal de opbevares et køligere sted end resten af huset, og det kan ofte være en udfordring, da mange nyere viktualierum ligger i direkte forlængelse af køkkenet, der har en almindelig stuetemperatur, fortæller Hauke Thiessen, som er salgsdirektør hos Swedoor i Danmark.

– Selv om viktualierummet er udstyret med god isolering, kan det være svært at holde varmen fra køkkenet helt ude. Med vores nye viktualierumsdør, som er suppleret med celleplast og en tynd stålplade, bliver viktualierummet yderligere isoleret, så kulden bliver inde i rummet. Helt konkret kan døren klare hele 20 graders forskel fra køkkenet og viktualierummet.

Den nye viktualierumsdør kan fås i modellerne Stable GW, Craft 03, Craft 04N, Unique 01L, Unique 02L og Unique 03L. Derudover bliver døren monteret med en +Karm, som har en tætningsliste, der ligeledes bidrager til at sikre en bedre isolering samt et bundstykke med en tætningsliste.

Viktualierumsdøren leveres som standard i to nuancer af hvid, men den kan efter forespørgsel også fås i andre farver, oplyser Swedoor.