Stueetagen i boligblok på Frederiksberg omdannes til kulturelt samlingspunkt

Frederiksberg Forenede Boligselskaber etablerer med fondsstøtte et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads. Skou Gruppen står for byggeentreprisen.

Takket være en donation på godt 15 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Frederiksberg Forenede Boligselskaber nu etablere et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads. Skou Gruppen er ansvarlig for byggeentreprisen.

Det skriver den nordsjællandske entreprenørvirksomhed i en pressemeddelelse.

– Det vil blive et spændende mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Derudover vil stedet også producere daglige måltider til hjemløse, siger Frantz Rose, Skou Gruppens byggeleder for projektet.

Skou Gruppen er netop gået i gang med byggeentreprisen, der omfatter indretning af de fysiske rammer for det 520 kvadratmeter store samlingssted.

Projektet foregår i stueetagen i FFB’s nyrenoverede boligafdeling med boliger til unge og borgere med bevægelseshandicap.

Skou Gruppen håndterer byggeentreprisen, og Bravida står for teknikentreprisen. Begge dele forventes afsluttet i maj, hvorefter et storkøkken og andet inventar vil blive installeret, så det nye mødested kan åbne til sommer.

Læs også: Investorer vil erstatte bevaringsværdige bygninger på Frederiksberg med bofællesskab

Frederiksberg Forenede Boligselskaber etablerer et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads.
Frederiksberg Forenede Boligselskaber etablerer et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads.

Oprettelsen af det nye samlingssted er det sidste skridt i transformationen af området omkring Betty Nansens Plads. Målet er at skabe en levende og attraktiv bydel.

– Jeg er begejstret for, at vi nu også kan være pionerer inden for at integrere kultur og social bæredygtighed på et sted, der tilbyder flere funktioner til gavn for mange mennesker. Dette projekt ville ikke have været muligt uden donationen fra Den A.P. Møllerske Støttefond og vores fremragende partnere som Junkfood og Kaffe Karma – stor tak til dem, siger Laurits Roikum, formand for FFB.

Det nye samlingssted, der får navnet “Ved Betty Nansens Plads”, vil blive drevet i et samarbejde mellem den socialøkonomiske virksomhed Kaffe Karma, den almennyttige forening JunkFood og FFB.

Planen er at tilbyde en bred palette af aktiviteter, kulturarrangementer og sociale fællesskaber, såsom mindre koncerter og fællesspisninger. Derudover vil Kaffe Karma drive en café, og JunkFood vil dagligt producere nærende måltider til hjemløse fra stedet.