Svanen Gruppen sælger bofællesskaber til Koncenton

Koncenton køber to bofællesskabsprojekter i henholdsvis Høje-Taastrup og Hørsholm. Sælger er Svanen Gruppen, som er klar til at gå i gang med byggeriet.

Svanen Gruppen er klar til at opføre to projekter i henholdsvis Hørsholm og Høje Taastrup C, oplyser den Horsens-baserede virksomhed i en pressemeddelelse. De to projekter har begge fællesskab som omdrejningspunkt.

– Hos Svanen Gruppen har vi fokus på at opføre projekter, der kan gøre en forskel for de mennesker, der skal bo der. Med de to projekter i henholdsvis Hørsholm og Høje Taastrup C kan vi gennem bofællesskaber skabe attraktive rammer om hverdagslivet med plads til både fællesskab og privatliv samt fleksible boliger, der imødekommer alle livets faser. Og det er vi både glade for og stolte over at være en del af, lyder det i en fælles udtalelse fra de to medindehavere af Svanen Gruppen, Morten og Michael Brixhuus, i meddelelsen.

De to projekter er begge solgt til Koncenton, der de seneste tre år har været Danmarks største ejendomsinvestor. Selskabet kom ud af 2022 med et overskud på godt godt 154 millioner kroner før skat og 119 millioner kroner efter skat.

– Vi glæder os over to spændende projekter med fokus på fællesskaber, som vi oplever så stor efterspørgsel efter. Vi er ikke i tvivl om, at projekterne bliver en gevinst både for de kommende lejere og for vores investorer, der får to attraktive projekter i porteføljen, udtaler ejendomsdirektør i Koncenton Anders Bangsgaard.

Svanen Gruppen har solgt et boligprojekt i PH Park i Hørsholm til Koncenton.
Svanen Gruppen har solgt et boligprojekt i PH Park i Hørsholm til Koncenton.

Projektet i Hørsholm ligger i udviklingsområdet PH Park, hvor byens sygehus lå i mere end 250 år, indtil bygningerne i 2017 blev revet ned. Området bliver i disse år udviklet til et nyt boligkvarter med i alt 260 rækkehuse og lejligheder.

Svanen Gruppen har indgået en aftale med Hørsholm Kommune om køb af byggefelt nummer to ud af de i alt fire byggefelter, som Hørsholm Kommune har solgt til boligprojekter i området.

Svanen Gruppens 6.000 kvadratmeter store projekt i PH Park består af 70 nybyggede boliger. Der opføres både etagebyggeri i op til seks etager og rækkehuse med både store og mindre boliger. Desuden opføres et fælleshus med køkken og fællesrum.

– Svanen Gruppen var den første til at investere i området, og vi har derfor været med helt fra den tidlige fase af udviklingen. Ved at være med fra starten sikrer vi, at projektet lever op til alle krav, og at der bliver bygget lige præcist det, vi har visualiseret, siger Morten Brixhuus, administrerende direktør hos Svanen Gruppen.

Byggeriet af de kommende boliger i PH Park er netop sat i gang, og boligerne forventes klar til indflytning ved årsskiftet 2023/2024.

Svanen Gruppen har solgt et kommende seniorbofællesskab i Høje-Taastrup C til Koncenton.
Svanen Gruppen har solgt et kommende seniorbofællesskab i Høje-Taastrup C til Koncenton.

I Høje Taastrup C opfører Svanen Gruppen et nyt seniorbofællesskab med 113 boliger samt et fællesrum fordelt på sammenlagt 8.450 kvadratmeter. Ejendommen kommer til at ligge med facade ud til den nye bypark og opføres i tegl som en traditionel karrébebyggelse, oplyser Svanen Gruppen.

– Når vi bygger, har vi altid fokus på at skabe spændende og flotte bygninger med arkitektur, der passer ind i området. Vi går hverken på kompromis med kvalitet eller design, og det hele skal gå op i en højere helhed, når vi skaber nye boliger, fortæller Michael Brixhuus, administrerende direktør hos Svanen Gruppen.

Byggeriet af det kommende seniorbofællesskab i Høje-Taastrup C skydes i gang omkring sommerferien, og ejendommen forventes at være klar til indflytning primo 2024.

Samlet set lander projektsummen på cirka 450 millioner kroner, oplyser Svanen Gruppen.