Heimstaden køber seks gamle ejendomme i København af Bröderna Samuelsson Invest. Foto: PR.
Heimstaden køber seks gamle ejendomme i København af Bröderna Samuelsson Invest. Foto: PR.

I de seneste år har Heimstaden i Danmark haft fokus på at vækste porteføljen udenfor hovedstaden, men nu føjes yderligere seks ejendomme i København til den danske portefølje. Det oplyser det svenske ejendomsselskab i en pressemeddelelse. De seks omkostningsregulerede ejendomme med mellem 103 og 225 år på bagen ligger i hovedstadens centrale bydelskvarterer og byder på 81 lejeboliger. Dertil kommer syv erhvervslejemål i gadeplan i form af primært caféer og restauranter.

– Med undtagelse af Akelius-porteføljen, som var en del af en større, europæisk handel, har vi de sidste par år haft fokus vest for København, hvor de risikojusterede afkast har været relativt mere attraktive, siger transaktionsansvarlig for Heimstaden i Danmark, Peter Kaalund, i meddelelsen.

Med opkøbet kan der samlet skrives 5.422 kvadratmeter bolig og 700 kvadratmeter erhverv til den danske portefølje, som i den seneste resultatopgørelse for første kvartal 2022 er opgjort til en værdi på 27.203 kroner per kvadratmeter. Heimstaden har omkring 18.500 danske boliger til en værdi på cirka 50 milliarder kroner.

De nyindkøbte ejendomme ligger i henholdsvis København Ø, København N, København NV, København S og København K og rummer 81 lejligheder med to til fem værelser og i størrelser, der varierer mellem 31-128 kvadratmeter. Det var netop placeringerne af ejendommene samt de varierende boligstørrelser, der fik Heimstaden til at slå til, da buddet meldte sig, skriver selskabet.

– Her opstod en god mulighed, hvor vi kunne købe til et prispunkt, som vi syntes var attraktivt og fair, og derfor slog vi til. Ejendommene er karakteriseret ved et attraktivt afkast, et uforløst udviklingspotentiale og samtidigt understøtter de vores strategi om at tilbyde tilgængelige og betalelige lejeboliger, udtaler Peter Kaalund.

Ifølge Heimstaden ligger nettostartafkastet ligger på cirka tre procent. Sælger er det privatejede, svenske selskab Bröderna Samuelsson Invest.

Mægler på handlen er MIKE Fastigheter, mens Gorrissen Federspiel har været juridisk rådgiver.