Swedoor lancerer nyt yderdørskoncept til ekstremt vejr. Foto: PR.
Swedoor lancerer nyt yderdørskoncept til ekstremt vejr. Foto: PR.

Det danske kystklima slider på de organiske yderdøre i træ, som langt de fleste danskere har, lyder det i en pressemeddelelse fra Swedoor. Derfor lancerer dørproducenten nu et nyt yderdørskoncept, der er tilpasset det, der på godt jysk kaldes dansk møgvejr.

“Storm” er den passende titel på yderdørskonceptet, der er særligt egnet til huse i udsatte områder ved eksempelvis vestkysten.

– Storm er en særlig opgradering, der kan gøre vores yderdøre endnu mere holdbare. Det skyldes blandt andet, at dørbladet og karmene er udviklet med fokus på at være ekstra vandafvisende og i stand til at modstå mere barske vejrtyper. Samtidig bevarer vi vores klassiske design, så man ikke kan se med det blotte øje, om døren er Storm-opgraderet eller ej, fortæller Hauke Thiessen, salgsdirektør hos Swedoor i Danmark, i meddelelsen.

Foruden en grundig overfladebehandling af karm og dørblad har det nye produkt ekstra tætningslister. Det gør døren ekstra hårdfør over for blandt andet slagregn. Hængslerne på Storm-døren er desuden udviklet til at modstå det høje saltindhold, som vinden omkring kysterne indeholder, skriver Swedoor.

Swedoor har gennem flere måneder testet konceptet hos det norske forskningsinstitut SINTEF for at sikre, at det rent faktisk kan modstå det danske og nordiske klima.

– Vi har testet konceptet i SINTEFs klimasimulator for at sikre, at dørene kunne holde til de ustadige vejrforhold i hele Norden. Foruden laboratorietests har Storm også været installeret i udvalgte huse i mere end et år, så vi har en samlet række erfaringer om, hvordan døren opfører sig ved daglig brug, udtaler Hauke Thiessen.

Storm er en videreudvikling af Swedoors klimavenlige produkt, ECO, og derved er døren både velisoleret og lever op til kravene for passivhuse. Det betyder blandt andet, at døren følger principperne for bæredygtigt byggeri og er med til at holde energiomkostningerne nede, skriver Swedoor afslutningsvist.