Trollesmindekvarteret er navnet på boligområdet, der udvikles af Sophienberg Gruppen og Foss i Hillerød.
Trollesmindekvarteret er navnet på boligområdet, der udvikles af Sophienberg Gruppen og Foss i Hillerød.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I sommeren 2022 købte Foss et 150.000 kvadratmeter stort areal til en helt ny fabrik i Vinge ved Frederikssund, og derfor skal virksomhedens oprindelige hovedkvarter og fabrik i Hillerød omdannes til et nyt boligområde.

Det kommer til at ske i samarbejde med Sophienberg Gruppen under Thylander. Det skriver sidstnævnte i en pressemeddelelse.

Foss har Sophienberg Gruppen som deres eksklusive partner i forbindelse med udviklingen af ​​det kommende boligkvarter med navnet Trollesmindekvarteret.

I løbet af de kommende år vil det tidligere hovedkvarter og produktionsfaciliteterne blive omdannet til et 40.000 kvadratmeter stort boligkvarter med fokus på varig arkitektur, biodiversitet, social sammenhængskraft og bynatur, skriver Thylander.

Læs også: Prognose: Der skal bygges næsten 3.000 boliger i nordsjællandsk kommune

– Vi er glade for at starte omdannelsen af ​​området og skabe et levende og attraktivt kvarter for både beboere, naboer, erhverv og borgere i Hillerød kommune, udtaler partner og udviklingschef i Thylander, Lars Bigom.

– Området vil rumme mange forskellige boligtyper, størrelser og ejerformer, da vi har til formål at udvikle et meget mangfoldigt område. Derudover er vi forpligtet til at bygge området primært ved hjælp af biogene materialer og opnå et LCA-mål på ikke mere end 8 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter per år.

Den kommende lokalplanproces forventes igangsat i år, og det vil tage 12-18 måneder, før lokalplanen er klar. Planen udarbejdes i et tæt samarbejde mellem Foss, Hillerød kommune og andre vigtige interessenter.

Ifølge SN.dk skal der bygges 400-500 boliger i Trollesmindekvarteret i form af både være ejerboliger, lejeboliger og studieboliger i to-fire etager.